Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. rujna 2023.

Održano 11. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina, a u povodu obilježavanja 32. obljetnice oslobađanja slatinske vojarne, u Parku 136. slatinske brigade održano 11. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša. Poslije podjele ribe 31 natjecateljskoj ekipi, s nekoliko pozdravnih riječi sudionicima i njihovim gostima se obratio predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija, a prvenstvo je službeno otvorio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić davši znak za početak kuhanja.

Dok su predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija i dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić ekipama dijelili pregače i zahvalnice, Parkom 136. slatinske brigade već se počeo širiti miris fiša. Dobrom raspoloženju pridonijeli su Tamburaši live, koji su obišli punktove svih ekipa te svirkom i pjesmom zabavili kuhare i njihove goste.

Ocjenjivačka komisija u sastavu Igor Grepo, Vlado Bubaš i Robert Turkalj imala je vrlo nezahvalan zadatak, kušati 31 uzorak i donesti odluku o najbolja tri fiša. Po ocjeni komisije, treće je mjesto na 11. otvorenom prvenstvu Slatine u kuhanju fiša pripalo kuharima Udruge HVIDR-a Slatina, druga je bila ekipa imena Potočani, a prvo mjesto pripalo je ekipi GO Domovinskog pokreta Slatina. Posebna nagrada uručena je učenicima smjera kuhar Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Nagrade ekipama su zajednički uz čestitke uručili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, te predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija. Ovogodišnju fišijadu u Slatini posjetili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, obišavši ekipe, kušajući što to majstori kotlića pripremaju, zadržavši se s njima u ugodnom razgovoru. Paralelno, dok se “krčkao” natjecateljski fiš, kuhari restorana Sequoia Slatina Siniša Šimunović i Zoran Maurer skuhali su tri velika kotla fiša za građanstvo, koji je vrlo brzo podijeljen. Ovogodišnje otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša održano je pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine. (www.icv.hr, Fotografije: Dragutin Fišli)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button