Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. listopada 2022.

Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju je – Najbolji županijski EU projekt 2022. godine u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“

Nakon projekta „Budi STEMpatičan“ koji je trijumfirao 2020., Virovitičko-podravska županija ponovno ima „Najbolji županijski EU projekt“, ovaj put za 2022. godinu. Naime, Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju najbolji je županijski projekt 2022. godine u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“, a nagradu je, virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, uručio predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, uz nazočnost, između ostalih, ministrice regionalnog razvoja Nataše Tramišak.

  • Prije dvije godine slavili smo s projektom Budi STEMpatičan, lani je Grad Virovitica obranio titulu prvaka EU fondova, a istodobno su Tehnološko-inovacijski centar u Virovitici i Dravska priča, osvojili srebro i broncu. Ovo je nastavak priče koju na području Virovitičko-podravske županije provodimo više od desetljeća, u vremenu u kojem smo europskim sredstvima promijenili sliku Virovitičko-podravske županije. Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, je naš ponos, koji smo od ruševnog stanja, pretvorili u prekrasno zdanje – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović primajući brojne čestitke.

Projekt „Najbolji županijski EU projekt 2022.“, provela je Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, portalom župan.hr i uz potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Ove godine, od 37 nominiranih EU projekta koji su se natjecali za titulu najboljega, najviše ih je stiglo iz Virovitičko-podravske županije, njih pet. Uz Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju koji je trijumfirao u kategoriji „Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici“ i gdje je bilo najveći broj kandidatura (20), kandidati Virovitičko-podravske županije bili su i sljedeći projekti: Energetska obnova zgrade dvorane Tehničke škole u Virovitici; Pozitivne vibracije; Sustav navodnjavanja Novi Gradac-Detkovac i Sustav navodnjavanja – Đolta I. faza,

Proglašenje najboljih bilo je u sklopu događaja u ZG Hotelu Sheraton gdje se je održavala konferencija pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027.“, a koju je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a na kojoj su predstavljene aktualnosti iz EU fondova s posebnim naglaskom na mogućnosti financiranja projekata za potpomognuta i brdsko-planinska područja te otoke. Uz navedeno predstavljeni su i programi i aktualni natječaji iz Europske teritorijalne suradnje te Norveškog financijskog mehanizma i Mehanizma Europskog gospodarskog prostora.

Na konferenciji su se nazočnima, između ostalih, obratili – ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, Danijel Marušić predsjednik Hrvatske zajednice županija, Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button