Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. rujna 2023.

U Kladarama održano 1. Koordinacijsko vatrogasno natjecanje za pomladak istočne Hrvatske

U Kladarama je održano 1. Koordinacijsko vatrogasno natjecanje za pomladak istočne Hrvatske. Na prvom ovakvom natjecanju sudjelovalo je 27 ekipa, odnosno pomlatka od 6 do 12 godina iz pet istočnih županija: Virovitičko-podravske, Brodsko- posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije.

Vatrogasnom natjecanju prisustvovao je i župan Igor Andrović te njegov zamjenik Mario Klement, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske Željko Palković, zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus…

  • Danas je bio veliki dan za vatrogasce istočne Hrvatske. Po prvi puta smo održali prvo regionalno vatrogasno natjecanje gdje su sudjelovale po prve tri najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji pomlatka sa svih pet županija. Vidjeli smo da nakon županijskih natjecanja nam ponestaje aktivnosti višeg ranga upravo za ovu kategoriju. Tako smo na prijedlog Hrvatske vatrogasne zajednice i uz njihovo prihvaćanje organizirali ovakvo nešto jer imamo jako puno vatrogasnog pomlatka što možemo zahvaliti rukovodstvu koje shvaća koliko je važan ovaj segment i koliko je to važno za našu zajednicu – rekla je zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus.

Tako se na 1. Koordinacijskom vatrogasnom natjecanju natjecalo 13 ženski i 14 muških ekipa u dvije kategorije: u vatrogasnoj vježbi s brentačama i štafetnoj utrci te vatrogasnim igricama.

Najbolji u vatrogasnim igricama u ženskoj ekipi bio je DVD Nuštar, drugo mjesto osvojio je DVD Kešinci, a treće DVD Beljevina. Muška najbolja ekipa u vatrogasnim igricama bila je ekipa DVD-a Turanovac, drugo mjesto pripalo je DVD-u Slavonski Šamac Kruševica, a treće DVD-u Špišić Bukovica.

Najbolja u vatrogasnoj vježbi s brentačama i štafetnoj utrci među ženskim ekipama bila je ekipa DVD-a Vetovo, drugo mjesto pripalo je DVD-u Beničanci, dok je treće mjesto pripalo ekipi DVD-a Beljevina. Najbolja muška ekipa bila je DVD Špišić Bukovica, drugo mjesto pripalo je DVD-u Orubica, a treće DVD-u Bočkinci. (www.icv.hr, Fotografije: Iva Barčan)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button