Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. svibnja 2023.

Miris fiša i pečenih riba širio se poznatim sopjanskim izletištem gdje je održan 2. Ribarski dan na rijeci Dravi

Na poznatom sopjanskom izletištu uz rijeku Dravu širio se miris fiša i pečenih riba, a razlog tome je 2. Ribarski dan, koji je održan u sklopu proslave Dana općine Sopje.
Pokrovitelj i inicijator 2. Ribarskog dana na rijeci Dravi bila je Općina Sopje, čiji načelnik Berislav Androš vjeruje da će ova manifestacija postati tradicionalna.

  • Danas smo na našem kupalištu i izletištu uz rijeku Dravu organizirali 2. Ribarski dan na kojem se okupilo oko 250 posjetitelja, u sklopu proslave Dana općine. Fiš su kuhale i ribu pekli članovi naših ribolovnih udruga, njih pet, a posjetiteljima su podijelili šest kotlića ukusnog fiša. Ovo je bila druga ovakva manifestacija, prvu smo organizirali prošle godine kroz Interreg natječaj, a ove je godine pokrovitelj Općine Sopje. Uvjeren sam da ćemo ponovo nagodinu prijaviti i ovu manifestaciju na natječaj, te vjerujem da će ona postati tradicija. Zahvalio bih se županu Igoru Androviću što je pronašao vremena i posjetio i ovu našu manifestaciju zajedno s obitelji, te smo se provozali Dravom u čamcu. Vožnja čamcem bila je poseban doživljaj, a mogli smo prijeći i na mađarsku stranu pošto smo u Schengenu. Hvala našim ribolovnim udrugama na trudu oko pripreme ribe. Sve u svemu jedno lijepo druženje u predivnoj prirodi uz Dravu – rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš te dodao kako općina Sopje ima potencijala proširiti svoju turističku, a vezano uz nju i smještajnu ponudu. (adf; Foto: D. Fišli, A. Rastija, B. Androš)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button