Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. lipnja 2022.

Učenici OŠ Josipa Kozarca ostvarili zapažen uspjeh na projektu ŠKOLA BUDUĆNOSTI

U drugom odgojno-obrazovnom razdoblju školske godine 2021./2022 učenici Osnovne škole Josipa Kozarca sudjelovali su u projektu ŠKOLA BUDUĆNOSTI.

Projekt su pokrenule tvrtke STEMI i Infobip, a cilj je bio povezivanje hrvatskih škola s tehnološkom industrijom, te učiniti Hrvatski školski sustav svjetskim predvodnikom koji najmodernija znanja iz industrije donosi u okviru školskog programa umjetne inteligencije za osnovne i srednje škole. Uvođenjem novih znanja kao što su: Umjetna Inteligencija, Internet of Thingscrowdfunding, izgradnja tehnoloških tvrtki, itd., kroz projekt ŠKOLA BUDUĆNOSTI, planirano je popularizirati obrazovanje u Hrvatskoj.

Koordinatorica projekta Andrea Granjaš i sukoordinator Dejan Poje zajedno sa svojim timom marljivih učenika Osnovne škole Josipa Kozarca organizirali su različite radionice, edukacije, treninge, onboarding sastanke i nastavne cjeline/lekcije kojima su usvajali nova znanja i vještine. U završnom projektu sudjelovali su s dva chatbota – „Sportbotom“ (učenici/učenice: Ana Bljakaj, Mihaela Sabo, Jelena Blažević, Luka Škafar) i „PP Papukom“ (učenice: Zara Majačić, Hana Pavličević, Maja Dorić, Ina Pavić).

Chatbot „PP Papuk“ koji upoznaje i pruža informacije posjetiteljima o atrakcijama Parka prirode Papuk proglašen je najboljim u kategoriji „Best Middle School chatbot“ ŠKOLE BUDUĆNOSTI 2022.

Ostale završne projekte možete pogledati ovdje.

 (nm/Izvor: OŠ J. Kozarca)

Share Button