Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. prosinca 2018.

Ponos Virovitičko-podravske županije: Virovitička Plava tvornica je rangirana među 500 najboljih svjetskih digitalnih tvrtki, četvrti su u Hrvatskoj

Znate li da jedna virovitička tvrtka među četiri najboljih u Hrvatskoj u svom sektoru i među 500 najboljih u svijetu. Već godinama oni su perjanica IT sektora s „HR i VT tablicima“, radeći s klijentima diljem svijeta. Više od 80 posto proizvoda izvoze, konstantno zapošljavaju, a na hrvatskom tržištu rade samo najbolje stvari. Oni su dobitnici Godišnje nagrade Virovitičko-podravske županije za iznimne rezultate i doprinos razvoju poduzetništva, te IT industrije. Oni su Plava tvornica.

Upravo njih, sustav clutch.co, uvrstio je među 1.000 NAJ “na globusu”, dok su nedavno, proglašeni među četiri najboljih u Hrvatskoj.

– Clutch.co je sustav koji se bavi rangiranjem agencija u cijelom svijetu. Glavni izvor su im klijenti koji poznaju firme, a do ocjene pojedine tvrtke, dolaze kroz anketne upitnike, i kroz pet različitih kriterija ih rangiraju. Plava tvornica je prema tim rezultatima, među 500 najboljih na svijetu, a u Hrvatskoj smo na 4. mjestu. Ispred nas su tri ZG digitalne agencije – podcrtao je direktor Ivica Horvat, koji je uz Mateja Sudara, „alfa i omega“ virovitičke tvrtke koja uz sjedište u Virovitici, u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije, ima i „izdvojeni pogon u Osijeku“. Zanimljivo, Plava tvornica je bila prvi stanar Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, a “inkubatoru” su vjerni od tog prvog dana do danas. Više o ovoj nagradi možete vidjeti ovdje. Nagrada, za 4. mjestu u Hrvatskoj i rangiranje među 500 NAJ u svijetu, bit će im uručena uskoro.

Inače, početkom godine dobili su jedno veliko priznanje. Njihova aplikacija Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba, na svjetskom izboru koji prezentira inovativan i originalan projekt, osvojila 3. mjesto. U leđa su im gledale renomirane firme iz Kanade, Njemačke, Kine i Australije… Sjajni su to pokazatelji za firmu koja postoji tek šestu godinu i koja je u poduzetnički pothvat krenula iz jednog stana u Južnom bloku (naselje u Virovitici). Potom su preselili u Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, a ostalo je – povijest…

– Ponosan sam na Plavu tvornicu, jer je ona bila prvi stanovnik našeg Poduzetničkog inkubatora u Virovitici. Oni su s nama od prvoga dana. Svjesni smo kako bez poznavanja suvremenim trendova IT sektora nema niti gospodarskog razvoja niti inovacija, a stav je Virovitičko-podravske županije kako je IT industrija iznimno važna za razvoj gospodarstva. Pokrenuli smo inicijativu za gradnju ICT centra u Virovitici, a sve u suradnji s Plavom tvornicom i Visokom školom u Virovitici. To je naša budućnosti, i zato ćemo i nadalje ulagati u IT sektor od osnovnoškolskog, do visokoobrazovnog sustava obrazovanje te kroz potpore poduzetnicima – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button