Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. svibnja 2017.

Jedna lijepa priča: Uz nagrade najboljima i jubilarcima, obilježeno 170 godina školstva u Špišić Bukovici, a najbolja učenica OŠ August Cesarec je Božica Ploskonka

Osnovna škola “August Cesarec” u Špišić Bukovici proslavila je svoj dan kulturno-umjetničkim programom. Pjesmom i plesom mnoštvo učenika i gostiju pridonijelo je obilježavanju Dana škole. Načelnik Općine Špišić Bukovica, Hrvoje Miler istaknuo je bogatstvo koje predstavljaju mladi naraštaji te se iz tog razloga ulažu veliki napori kako bi se najmlađim mještanima osigurali što kvalitetniji uvjeti obrazovanja i života. Općina je tako u proteklih nekoliko godina, zajedno s Virovitičko-podravskom županijom kao osnivačem, uložila znatna sredstva u izgradnju područnih škola u Lozanu, Rogovcu i Bušetini te u energetsku obnovu matične zgrade Osnovne škole “August Cesarec” u Špišić Bukovici. Uz to, prošle je godine uvedeno centralno grijanje u školu u Okrugljači, a ove je godine započela obnova školske zgrade područne škole u Vukosavljevici.

Svečanosti su prisustvovali i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, ravnatelji drugih škola te brojni gosti i mještani Špišić Bukovice. Ravnateljica škole Marijana Novak Stanić uručila je priznanja nastavnicima jubilarcima na njihovom trudu i radu tijekom godina provedenih u školi, a nagrađeni su i učenici koji su ostvarili uspjehe na županijskim i državnim školskim i sportskim natjecanjima.

Za sudjelovanje i postignuti zapaženi uspjeh na državnom natjecanju u kategoriji mladi tehničari nagrađen je Ivan Hećimović učenik 8. razreda i njegov mentor Vlado Picek.
Za ostvarene uspjehe na županijskom natjecanju u kategoriji Mladi tehničari nagrađeni su: Ivan Hećimović 8. razred; Mateo Matuzalem 7. razred i Danijel Posavac 8. razred. Njih je pripremao nastavnik Vlado Picek.

Učenik 2. razreda iz Područne škole Bušetina, Noell Široki na međunarodnom natjecanju iz matematike „Klokan bez granica“, je bio jedan od 10 posto najuspješnijih učenika u svojoj generaciji, a njega je pripremala učiteljica Gordana Brlas.
Uz vođenje nastavnika Ivana Selcija, ostvareni su i zapaženi rezultati u sportskom dijelu: badminton (dječaci) – 3. mjesto; rukomet (djevojke) – 3. mjesto; rukomet (dječaci) – 3. mjesto;
šah (djevojke) 2. mjesto; odbojka (djevojke)– 2. mjesto; kros ( dječaci) – 3. mjesto.

Ana Martina Matek i Božica Ploskonka su svih osam godina školovanje bile odlične u učenju i uzorne u vladanju. Za najučenika OŠ August Cesarec bile su nominirane: Amalia Gerenčir, Ana Martina Matek I Božica Ploskonka, a najbolja učenica je Božica Ploskonka, učenica 8a razreda.

Priznanja su dobili i „jubilarci“. Oni su:
Za 5 godina rada: Marija Barić i Mateja Fras Venus; Za 10 godina rada: Irena Pleša; Za 15 godina rada: Tanja Žagar; Za 20 godina rada: Željka Volenik i Ivan Selci; Za 25 godina: Vanda Barić, Anita Jendrašić, Josipa Klasić i Marina Radinović; Za 30 godina: Nada Marinović-Kovačević i Renata Hrgović. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Mirjana Lukačić i Kristijan Toplak)

Share Button