Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. siječnja 2017.

Upoznajte Virovitičanina Anđela Vuletića koji ima jedan od „najluđih poslova na svijetu“, on je „vozač padobrana“ koji s oblaka prema zemlji “tutnji” sa 250 na sat

Naravno, „vozač padobrana“ je figurativan prikaz onoga čime se bavi Anđelo Vuletić, Virovitičanin koji iza sebe ima više od 1.000 skokova padobranom i koji je prije oko tri godine osnovao Padobranski klub Virovitica, a ovih je dana „uhvaćen“ u Keniji.

Tamo je u Mombasi „vozač padobrana“ za one kojima je to prvi put, a kako ćete vidjeti po fotografijama s Facebooka, redovito „provoza“ one koji to ne rade sami. Skok padobranom u tandemu je iznimno popularan oblik padobranstva i jedan od najsigurnijih načina na koji netko može iskusiti sva uzbuđenja koje pruža skok iz zrakoplova, slobodan pad i let padobranom. Skače se s visine od 2.500 do 4.000 metara, a prema zemlji „tutnjite“ brzinom od 200 do 250 km/h.

Naravno, kada vrijeme zatopli, kad se otope minusi, možemo Anđela očekivati i u našoj blizini, gdje je često, u Kaposvaru, vodio neiskusne letače u „njihovu prvu šetnju padobranom“. Inače, ako želite da vašoj mladenki padobranac u ključnom trenutku donese buket na svadbu, Anđelo se toplo preporučuje, jer to je jedna od njegovih specijalnosti. (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook)

Share Button