Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. veljače 2014.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, zastupnik u EU parlamentu Davor Ivo Stier održao tribinu pod nazivom „Europa nakon krize“

HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici održao tribinu pod nazivom „Europa nakon krize“. Govoreći općenito o Europi istaknuo je da postoji veliki dio onih koji misle da Europa neće naći izlaz iz krize koji bi bio povoljan za njene članice, pa tako i Hrvatsku. Prema mišljenju Stiera, Europa ima izglednu budućnost, jer smatra da će ona biti Europa nacionalnih država. Sve one države koje se budu uspjele u takvu Europu integrirati imaju svoju budućnost. To se odnosi i na Hrvatsku koja se prema mišljenju Davora Stiera mora vratiti proizvodnji, otvarati radna mjesta, uvoditi nove tehnologije kako bi bili konkuretni na velikom EU tržištu, a kao primjer istaknuo je Španjolsku koja je imala više nezaposlenih nego mi, ali je prvo provela reforme, a nakon dvije godine je počela investirati, oživljavati gospodarstvo i zapošljavati. No da bi Hrvatska to uspjela, sadašnja vlast treba promijeniti lošu politiku, zaključio je Davor Ivo Stier.

Na ovom zanimljivom predavanju uz mnogobrojne Virovitičane, ali i zainteresirane goste iz cijele Virovitičko-podravske županije, između ostalih, nazočio je i saborski zastupnik Josip Đakić…

Prije toga, Davor Ivo Stier bio je i u posjeti Gradskoj upravi Virovitice gdje je razgovarao sa zamjenicom gradonačelnika Željkom Grahovac. U prostorijama Grada Virovitice zamjenica gradonačelnika Željka Grahovac sa svojim suradnicima primila je zastupnika u Europskom parlamentu Davora Ivu Stiera. Teme razgovora bile su vezane uz EU projekte.

Zamjenica gradonačelnika iskoristila je priliku kako bi prezentirala projekte koji su nominirani prema EU fondovima te zatražila pomoć u realizaciji istih kao i pravodobne informacije kako bi se što bolje mogli pripremiti za buduće natječaje. Zastupnik Stier zahvalio se zamjenici gradonačelnika na srdačnom prijemu te obećao da će i ubuduće pomagati Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji koji su u ovim kriznim vremenima pozitivni primjeri kako se radi na povlačenju sredstava iz EU fondova. (www.icv.hr, www.virovitica.hr)

Share Button