Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. kolovoza 2017.

Fotogalerija: Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Nova Bukovica

Središnje obilježavanje Dana Općine Nova Bukovica, blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana. Vijence su položila izaslanstva Općine, načelnik Tomislav Bračun i predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik i izaslanstvo Virovitičko-podravske županije u kojem je bio zamjenik župana Darko Žužak, kao i zamjenik načelnika Općine Nova Bukovica Tomislav Dereš.

Potom su domaćini i gosti, među kojima je bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, obišli Zavičajni muzej i Etno park gdje ih je o aktivnostima Udruge Bukovica u srcu, koja je osnivač i Muzeja i Etno parka, upoznala predsjednica Slavica Čizmar.

Na početku svečane sjednice, u novouređenom Hrvatskom domu, govorio je predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik, naznačivši osnovne planove u idućem razdoblju. Detaljnije o završetku započetih projekata kao i o novima goste je upoznao Tomislav Bračun, načelnik Općine Nova Bukovica. Podršku novom vodstvu Općine Nova Bukovica izrazili su Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnici Domagoj Hajduković i Tomislav Žagar, a svečanosti su još, između ostalih nazočili i: saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, zamjenici župana Darko Žužak i Igor Pavković, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, direktor Poduzetničkog inkubatora VPŽ Bojan Mijok, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović…

U svom obraćanju, virovitičko-podravski župan Igor Andrović je između ostalog naglasio:

– Nova Bukovica je možda mala općina i po broju stanovnika i proračunu, ali se u prethodnom razdoblju pokazalo da se može puno napraviti uz suradnju i Virovitičko-podravske županije i državne vlasti, a prema riječima načelnika, tako će se nastaviti i nadalje. Na početku smo jednog novog mandata. Svima vama želim da uspostavite konstruktivnu suradnju, da u duhu demokracije i demokratskog dijaloga radite na projektima koji će puno značiti na boljitku svih stanovnika ove općine. I do sada je ova općina u Virovitičko-podravskoj županiji imala partnera u projektima na ovom području, a tako će biti i ubuduće. Naše institucije, kao i razvojna agencija VIDRA su vam na raspolaganju – zaključio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, čestitavši svim nazočnima, kao i stanovnicama cijele Općine Nova Bukovica, Dan općine Nova Bukovica i blagdan Velike Gospe. (www.vpz.hr, žf, Fotografije: Željko Felbar i Kristijan Toplak)

 

Share Button