Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. travnja 2017.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, posjetio je Općinu Voćin

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, posjetio je Općinu Voćin, gdje se je sastao s načelnikom, Predragom Filićem i predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Voćin, na čelu s predsjednikom Darkom Božičkovićem.

Općinski načelnik primio je u prostorijama Općine Voćin, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića s kojim je, između ostalog razgovarao o projektima važnim za razvoj Općine Voćin, s naglaskom na daljnjoj suradnji u organizaciji Hodočašća hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije u Voćin te mogućnosti suradnje općine i Ministarstva branitelja na zapošljavanju nezaposlenih hrvatskih branitelja s područja Općine Voćin. Posebno naglasivši izgradnju spomen sobe Voćinskim žrtvama 1991. godine

Po dolasku pomoćnika ministra u Voćin na spomen obilježju Voćinskim žrtvama odana je počast paljenjem svijeća. Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja je domaćine upoznao sa težišnim točkama rada Ministarstva od novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, zatim stambenog zbrinjavanja, zdravstvenih pregleda branitelja kroz sistematske preglede, naknade za nezaposlene branitelje te traženje nestalih branitelja i civila. (www.vpz.hr, nk)

Share Button