Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. listopada 2015.

Akcija “Sigurno u školu s HAK-om” u središtu Orahovice

U središtu Orahovice održana je tradicionalna, deveta po redu akcija “Sigurno u školu s HAK-om”. Mnoštvo mališana Osnovne škole ''Ivana Brlić-Mažuranić'' i njihove roditelje te okupljene Orahovčane pozdravili su Anita Relić, policijska djelatnica za prometnu preventivu Policijske uprave virovitičko-podravske, Robert Valenteković iz Auto kluba Virovitica, načelnik Policijske postaje Orahovica Miroslav Babić te orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Mališani su odradili nekoliko vožnji spretnosti na biciklima, rolama i romobilima te pokazali kako se sigurno treba kretati u prometu:

- S početkom školske godine, kao novi i neiskusni sudionici u prometu pojavljuju se polaznici prvih razreda pa je stoga nužna i edukacija roditelja kako bi pripremili djecu za sigurno kretanje putem od kuće do škole i natrag. Nažalost, u protekloj godini stradalo je dosta djece u prometu na području naše županije, stoga provodimo ovakve i slične akcije kako bi ukazali svim sudionicima u prometu da su djeca u ovo doba godine više nego aktivna u prometu i da je potreban povećan oprez. Nadamo se i vjerujemo kako će sve ovo uroditi plodom, a usput i djecu educiramo kako se oni trebaju ponašati kada voze bicikle, romobile, role… – rekla je Anita Relić iz PU VPŽ.

Vožnja nije bila natjecateljskog već edukacijskog tipa, stoga su svakog sudionika Grad Orahovica, odnosno gradonačelnik Josip Nemec i auto klub Virovitica, nagradili poklon paketima. (V. Grgurić)

[g-gallery gid="96971"]

Skip to content