Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. srpnja 2024.

Nikad bogatiji: Predstavljen program obilježavanja Dana grada Virovitice – „Rokova 2024“

U sali za sastanke Grada Virovitice održano je predstavljanje programa obilježavanja Dana grada Virovitice – „Rokova 2024“. Program su predstavili virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Tamara Štefanec.

Gradonačelnik Kirin istaknuo je važnost ovog događaja za Viroviticu te proslavu njezinog 790. rođendana.

“Posjetitelje očekuju brojna poznata lica s hrvatske glazbene scene, a uvertira u samo Rokovo će biti koncert Đanija Stipaničeva dan uoči otvorenja manifestacije. Imamo kao i svake godine sadržaje za sve generacije – od sportskih i kulturnih događanja, do neizostavnog Virovitičkog uličnog festivala, Virokreative te Food festa koji će ove godine biti na novoj lokaciji – u Gradskom parku. Očekuje nas bogat i raznolik program, odlični izvođači, fina hrana i zato vas sve pozivam da dođete na Rokovo u Viroviticu, dobro se zabavite i, ono najvažnije, ponesete lijepe uspomene” – rekao je Kirin te zahvalio svim institucijama, udrugama i sportskim klubovima koji su i ove godine dali svoj doprinos i uključili se sa svojim aktivnostima u proslavu Dana grada Virovitice.

Direktorica Štefanec naglasila je kako je ovogodišnji program najbogatiji do sada.

“Na službenom plakatu nalazi se više od 80 događaja koji će tijekom četiri dana u kolovozu obogatiti naše ulice. Rekla bih da smo vam dali 80 razloga za dolazak u naš grad ili izlazak na naše ulice, zato vas odmah na početku pozivam da nam se pridružite i rezervirate datum jer program ove godine nikada nije bio bogatiji” – izjavila je Štefanec.

Rokovo je manifestacija koja je dobila prestižnu nagradu “Simply The Best”, što je najbolji pokazatelj truda i napora koje Grad Virovitica i Turistička zajednica svake godine ulažu kako bi unaprijedili program.

“Rokovo je manifestacija sportskog, vjerskog, kulturnog i zabavnog karaktera, tako da nas u ova četiri dana, ako uključimo i ovu uvertiru kada nastupa Đani Stipaničev, očekuje pet dana bogatog programa” – dodala je Štefanec.

Program započinje u srijedu, 14. kolovoza, s već poznatim defileom Gradske glazbe i mažoretkinja, koji će obići sve kulturne ustanove i službeno otvoriti Rokovo ispred Gimnazije. Nakon toga slijedi Rock Fest i koncert Psihomodo popa u 22 sata.

Četvrtak, 15. kolovoza, bit će u znaku narodne priče i smotre folklora, s međunarodnim karakterom jer će nastupiti i folkloraši iz Njemačke. Također, tu je i Virokreativa, modna revija KUC-a te koncert Gazdi u 22 sata.

Petak, 16. kolovoza, započinje tradicionalnom budnicom, svetom misom i procesijom. Najjača večer očekuje se s nastupom Severine, a nakon nje Grše, što je poseban dodatak programu za mlađu generaciju.

Zadnji dan (subota) 17. kolovoza, donosi koncert Vesne Pisarović, koja će svojim nastupom podsjetiti na melodije iz prošlih vremena. Rokovo će također obogatiti Street Food Festival, VUF, Fire Show i mnoge druge aktivnosti.

Ove godine, budžet manifestacije iznosi 150.000 eura, što je rezultat velikog broja donacija lokalnih poduzetnika i sponzora. Posebno je istaknuta suradnja s Carlsberg grupom, čiji će Pan biti službeno pivo manifestacije, te s Hrvatskim željeznicama koje će omogućiti subvencionirane povratne karte za posjetitelje.

“Virovitica je do sada bila usputna točka, ali radimo na tome da postane odredište na turističkoj mapi gdje ljudi dolaze, nalaze nove zanimacije i sadržaje što će rezultirati njihovim ostankom i noćenjem. Prilog tome govore brojke iz eVisitora koje pokazuju da je kolovoz naš najjači mjesec po turističkim rezultatima” – zaključila je Štefanec. (icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

Share Button