Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. srpnja 2024.

U Virovitici brojni posjetitelji i zaljubljenici u oldtimere uživali na 3. međunarodnom susretu “Tomos Mikeši”

Oldtimer klub Virovitica ovaj je vikend bio domaćin 3. međunarodnog susreta pod nazivom “Tomos Mikeši” što je ujedno i naziv sekcije imatelja starih mopeda, a koja djeluje unutar Oldtimer kluba Virovitica.

Tim je povodom u dva dana susreta svoje stare ljubimce na dva kotača pokazalo oko 60 motorista iz Virovitice, drugih dijelova Hrvatske te iz susjedne Srbije.

Susret je započeo u subotu, 7. srpnja, na prostoru Moto kluba “Kumovi” na Šištatu gdje je organizirano druženje sudionika i gostiju uz društvene igre te večernje kampiranje.

Drugi dan susreta motoristi su sa svojim mopedima odvozili defile kroz Viroviticu te se zaustavili u centru grada ne bi li svoje stare, ali odlično obnovljene “Tomose”, pokazali zainteresiranim građanima, a neki od mlađih sugrađana po prvi puta su vidjeli mopede koji su nekad žarili i palili našim gradovima.

Ovaj događaj je izuzetno značajan za Oldtimer klub Virovitica napomenuo je tom prigodom predsjednik kluba Dražen Bajivić koji je zahvalio svima onima koji su dali svoj obol da se ova jedinstvena priredba održi u Virovitici.

“Zahvalio bih prvenstveno onim članovima koji su “zasukali rukave”, lijepo uredili prostor Šištata te tijekom druženja obavljali razne dužnosti. Zahvaljujem također, svim onima koji su sudjelovali ili posjetili ovu priredbu, kao i vrijednim članovima Moto kluba Kumovi koji su nam ustupili prostor i pomogli oko organizacije. Isto tako, zahvaljujem i institucijama Gradskom društvu crvenog križa na ukusnom grahu, djelatnicima PU VPŽ na dežurstvu, kao i Gradu Virovitici i gradonačelniku Ivici Kirinu koji je pokazao empatiju za ljubitelje starih mopeda. Ova tradicija će se nastaviti i dalje, a vjerujem da će biti sve više onih koji će nam se pridružiti i uživati u ljepoti starih mopeda” – zahvalio je Dražen Bajivić.

A ovo motorizirano društvo prilikom dolaska u centar Virovitice posjetio je i gradonačelnik Ivica Kirin koji je i sam ljubitelj motora.

“Zahvaljujući našem Oldtimer klubu u Virovitici se već treću godinu za redom okupljaju zaljubljenike u ove legendarne mopede i vjerujem da će to biti tradicija i nadalje. Defile i izložba pomalo su izazvali nostalgiju, vratili nas u prošlost kada su ti mopedi bili mnogobrojni u prometu. Čestitam i zahvaljujem Oldtimer klubu Virovitica što na najbolji način promoviraju našu Viroviticu i tako čine bogatiji društveni život u našem gradu” – rekao je tom prigodom Ivica Kirin. (www.icv.hr, bs, Foto: M. Rajnović)

Share Button