Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. srpnja 2024.

Uz druženje, ples, pjesmu i sportske igre dijabetičari lakše podnose opaku bolest: Na Orahovačkom jezeru održana tradicionalna 24. manifestacija “Slatki na Papuku” koju je otvorio župan Andrović

U organizaciji Dijabetičke udruge Orahovica, na Orahovačkom jezeru je održana tradicionalna 24. manifestacija “Slatki na Papuku”. Manifestacija je održana u nazočnosti župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, predsjednika Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ Miroslava Venusa te više od 300 dijabetičara iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Srbije.

U uvodu prvi je nazočne pozdravio novi predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Alan Grgić zahvalivši se svima na dolasku.

Iza naše udruge dugi je niz godina organizacije ove manifestacije koja je postala najveće okupljanje dijabetičara možda čak i u Hrvatskoj. Hvala svima od srca na dolasku, vjerujem da ćete se svi ugodno osjećati ovdje na našem lijepom Jezeru i posebno hvala županu Igoru Androviću, gradonačelniku Saši Risteru i doktoru Miroslavu Venusu koji su nas počastili svojim dolaskom. Želja mi je da svi dijabetičari današnjim druženjem lakše podnesu svoju bolest, da se opuste i kreću jer to je najbolja terapija u borbi protiv ove bolesti – rekao je Grgić.

Gradonačelnik Saša Rister predstavio je gostima najveći projekt u povijesti grada, a riječ je naravno o kompleksu Jezero.

Iz dana u dan naše je Jezero sve ljepše i ugodnije i ovim projektom koji završavamo, činimo sve kako bi bilo još pristupačnije i s puno više traženih sadržaja. Hvala svima koji svake godine dolazite ovamo, družite se i posebno hvala na lijepim riječima o našem Jezeru. Orahovica i ovo područje oko Jezera su poznati po čistom zraku i čistoj vodi i zato sam siguran da će vam ovo okruženje pomoći da se osjećate bolje, a ovo druženje napuniti pozitivnom energijom i osmijehom koji nam svima treba. Hvala našoj udruzi na odličnoj organizaciji i trudu i ove godine i siguran sam da se u još većem broju vidimo i iduće godine – rekao je Rister.

Ovogodišnju manifestaciju otvorio je župan Igor Andrović.

Iako sam prvi puta s vama na ovoj manifestaciji, redovno pratim istu i moram pohvaliti Dijabetičku udrugu Orahovica na ogromnom trudu koji ulaže u ovu prelijepu priču. Šećerna bolest je iznimno opaka bolest i vi koji se s njom borite s osmijehom ste veliki heroji i zato vam od srca zahvaljujem, ali i zbog činjenica da svojim radom i ovakvim manifestacijama pomažete i upozoravate one zdrave da na vrijeme kontroliraju svoj šećer i vode brigu o svom zdravlju. Uživajte, opustite se, a to na Jezeru svakako možete i želim vam puno zdravlja – rekao je župan Andrović.

Manifestacija je nastavljena zajedničkim ručkom, pjesmom, plesom i zabavom te sportskim igrama u disciplinama viseća kuglana, bacanje potkove i elektronski pikado koje su za sve sudionike pripremili i vodili članovi UHBDDR Duga Međa. (www.icv.hr, Fotografije: Vladimir Grgurić)

 

Share Button