Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. lipnja 2024.

KUD “Seljačka sloga” 21. susretima folklora u Turanovcu obilježio 70 godina rada

Uz pokroviteljstvo Virovitičko – podravske županije i općine Lukač na pozornici uz područnu školu u Turanovcu, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Seljačka sloga” održani su 21. susreti folklora Turanovac 2024.

Tom prigodom KUD “Seljačka sloga” obilježio je ujedno i 70 godina svog uspješnog rada. Prisjetili su se svog osnutka 1954. godine i ljudi bez kojih ne bi bilo današnjeg KUD-a. Najistaknutijima uručene su prigodne zahvalnice.

Sve nazočne pozdravio je župnik Župe svetog Luke Evanđeliste velečasni Mario Mesić.

Susrete je otvorio zamjenik općinskog načelnika općine Lukač i predsjednik Mjesnog odbora Turanovac Josip Kučan.

“Želim vas još puno ovakvih susreta folklora. Nadam se da ćemo se svi zajedno ovdje naći na obilježavanju 100. godišnjice osnutka” – tom prigodom je rekao Josip Kučan.

Na pozornicu su prvo izašli slavljenici KUD “Seljačka sloga” Turanovac predstavivši kulturnu tradiciju svog kraja. Njihov nastup upotpunili su susjedi iz KUD “Dugo Selo” iz Dugog Sela Lukačkog. KUD “Zrin” iz Legrada, koji se nalazi na tromeđu Podravine, Međimurja i Mađarske pokazao je prožimanje ova tri etnografska izričaja.

Susrete je zaključilo KUD “Kravarsko” iz istoimenog mjesta prezentirajući folklornu tradiciju Turopolja. (icv.hr, mš, Foto: M. Šolc)

Share Button