Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. lipnja 2024.

Tehnološko-inovacijski centar Virovitica sudjelovao na 4. International Scientific and Professional Conference “Food industry by-products”

Tehnološko-inovacijski centar Virovitica sudjelovao je na 4th International Scientific and Professional Conference FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS koji se održao 06. i 07. lipnja u Auli Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Cilj same Konferencije je promocija kružnog gospodarstva u sektoru proizvodnje i prerade hrane, prezentirajući mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije u različitim područjima ljudske djelatnosti. Tehnološko-inovacijski centar Virovitica u sudjelovao je na Konferenciji s posterskim priopćenjem Subcritical water extraction of phenolic compounds from chamomile waste, autora Nele Drača s koautorima Krunoslavom Aladićem, Marijom Banožić, Stelom Jokić, Snježanom Keleković i Ivanom Nemet.

Na samoj Konferenciji predstavljena je i 5. knjiga “Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije”. U knjizi jedno poglavlje s temom “Otpad od prerade kamilice-potencijalni izvor bioaktivnih spojeva” autorski je rad Nele Drača, dipl.ing., stručne suradnice Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica s koautorima Dianom Bartolić, mr. pharm. iz Spider Grupa Pitomača, doc.dr.sc. Krunoslavom Aladićem s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, dr.sc. Marijom Banožić s Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta iz Mostara, Ivanom Nemet dipl.ing. iz Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica i prof.dr.sc. Stelom Jokić s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka. (TIC Virovitica)

Share Button