Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. lipnja 2024.

Gradu Slatini dodijeljeno 4.955.276,85 eura za izgradnju hostela sa sportsko-rekreacijskom dvoranom, projekt je prijavljen uz suradnju s Virovitičko-podravskom županijom i LAG-om Marinianis

Ministarstvo turizma i sporta, kao nadležno tijelo u postupku odabira projekata u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganje u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“, dostavilo je Gradu Slatini Odluku o financiranja projekta „Izgradnja hostela sa sportsko-rekreacijskom dvoranom visoke energetske učinkovitosti“.

Riječ je o projektu ukupne procijenjene vrijednosti 6.553.614,75 eura od kojih sukladno Odluci o financiranju bespovratna sredstva iznose 4.955.276,85 eura.

Projekt je prijavljen u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Lokalnom akcijskom grupom „Marinianis“, a prilikom prijave stručnu i savjetodavnu pomoć pružila je i Gradska razvojna agencija Slatine kao i vanjski suradnik.
Projektom je predviđena izgradnja Hostela s polivalentnom sportsko-rekreacijskom dvoranom uz popratne prostore u okviru teretane te bara i prostora za blagovanje. Podršku provedbi projekta pružili su Hrvatski rukometni savez, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski nogometni savez i Hrvatski stolnoteniski savez izdavanjem suglasnosti da projekt zadovoljava uvjete u pogledu održavanja natjecanja najvišeg ranga. (radioslatina.hr, slatina.hr)

Share Button