Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. lipnja 2024.

Zagrebački Dinamo uveličao proslavu 50 godina Mladosti iz Vukosavljevice: Mario Raptavi oprostio se od seniorskog nogometa

Subota, 8. lipnja i nogometna utakmica Mladosti kontra zagrebačkog Dinama ući će u povijesne knjige kluba iz Vukosavljevice. Više od 700 gledatelja pratilo je susret domaće momčadi i najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba, a završilo je, očekivano, visokom pobjedom ‘Modrih’. Ova utakmica bila je ‘šlag na tortu’ proslave 50. godišnjice HNK Mladost.

Nogomet se u Vukosavljevici počeo igrati šezdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon niza prijateljskih utakmica i nastupa na turnirima, Nogometni klub Mladost službeno je osnovan krajem kolovoza 1974. godine. Prvi predsjednik kluba bio je Zvonko Špoljarić, Mladost je u prvoj službenoj utakmici izgubila od Tehničara u Cabuni rezultatom 5:1, a prvi zgoditak postigao je Mijo Golić. Najdugovječniji predsjednik kluba bio je Branko Sabolić, koji je danas počasni predsjednik kluba, a na čelu Mladosti bio je punih 20 godina.

Lijepa atmosfera i odlična organizacija inspirirali su Dinamove juniore koji su do vrha napunili domaću mrežu. Slavljenički – prijateljski susret, u kojemu je rezultat bio u drugom planu, okončan je pobjedom gostujuće momčadi 19:0. Najbolju prigodu domaćin je imao u drugom dijelu, u 75. minuti, kada je Domagoj Pakšec nakon jednog solo prodora zaprijetio mladom Dorijanu Klarinu, ali njegov udarac nije bio dovoljno precizan. Najviše pogodaka za Dinamovce postigli su Mislav Ćutuk i Dailon Ramadani.

Treba istaknuti situaciju iz 35. minute kada je domaći kapetan Mateo Nemčec ‘traku’ predao Mariu Raptavom koji se, nakon dugogodišnje karijere, oprostio od dresa Mladosti i seniorskog nogometa, a s travnjaka je ispraćen uz velike ovacije.

Djelitelji pravde u ovom susretu bili su Elizabeta Rengel, Ivona Majstorović, Dora Duvnjak i Marko Gašparić, delegat Barbara Vidović Volenik, a utakmicu su svojim dolaskom uveličali i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

  • Za nas je ovo bio jedan lakši trening, ali to u ovom susretu, kao niti konačan rezultat, uopće nije bitno. Poanta je bila uveličati proslavu Nogometnog kluba Mladost i nadam se da smo u tome uspjeli. Sretni smo što smo došli u ovo naselje u općini Špišić Bukovica, a ovo je samo nastavak prakse da Dinamo posjećuje manje sredine. Domaćinu ovim putem čestitam 50. obljetnicu i zahvaljujem na pozivu – kratko je prokomentirao trener Dinamovih juniora Ronald Šiklić.

Mladost je najveći uspjeh ostvarila u upravo zaključenoj sezoni, kada je osvojila drugo mjesto u 1. županijskoj nogometnoj ligi VPŽ s istim brojem bodova kao i prvoplasirani No Limit TVIN. Da je današnji susret bio najbolja nagrada ne samo igračima, već i navijačima i svima koji ‘žive’ za Mladost, istaknuo je domaći trener Tino Habijanić.

  • Bez obzira što seniorski sastav nije bio u mogućnosti doputovati, presretni smo i zahvaljujemo Dinamu što se odazvao i uveličao ovu našu 50. godišnjicu. Juniori su pokazali spremnost i vrhunski nogomet, utakmica je otišla samo u jednu stranu i na kraju rezultirala našim visokim porazom, ali smatram da je to u ovom trenutku manje bitno. Gostima svaka čast na predstavi i pobjedi, a mi idemo na zasluženi odmor. Imamo velike planove za iduću sezonu, dodatno ćemo se pojačati i nadam se napraviti iskorak i na kraju osvojiti naslov prvaka – optimističan je Habijanić.

Na kraju, obratio se i predsjednik Mladosti Marko Pokupić zahvalivši gostima iz Zagreba koji su uveličali proslavu, ali i svima koji su dali dio sebe kako bi sve prošlo u najboljem redu.

  • Program proslave započeo je u petak polaganjem vijenaca, svetom misom i svečanom sjednicom na kojoj su pojedincima uručene zahvalnice za doprinos u radu kluba, a tom prigodom upriličena je i prigodna izložba dokumenata, fotografija i dresova iz klupske povijesti. Vrhunac programa bio je danas kada su juniori najboljeg i najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj svojim dolaskom uveličali proslavu i odigrali revijalni susret protiv naše Mladosti. Ovim putem zahvaljujem načelniku Hrvoju Mileru, kao i Željku Šnjariću i Anđelku Ivanjku koji su bili glavna poveznica između nas i Dinama. Ovo je ujedno i povijesni događaj ne samo za naš klub već i naselje, velika nam je čast bila ugostiti Dinamo koji se ove godine okrunio dvostrukom krunom. Zahvaljujem i svim sponzorima i ljudima dobre volje, svima koji su svojim odricanjem, radom i trudom pomogli u organizaciji ovog susreta i proslavi 50. godišnjice, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Svima čestitam 50. obljetnicu vukosavljevačke Mladosti – zaključio je Pokupić.

Za HNK Mladost Vukosavljevica nastupili: Igor Kovač, Dorian Sesvečan, Dino Lokinger, Mirko Dražetić, David Blatarić, Ivan Komar, Mario Raptavi, Dominik Štefoković, Domagoj Pakšec, Mateo Nemčec, Stipo Djak, Matej Kovač, Domagoj Kralj, Valentino Škvarić, Valentino Luka Grivić, Božidar Lelek, Antonio Raptavi, Borko Leš, Leo Trupina, Sven Jurić i Darko Veličan.

Za GNK Dinamo Zagreb nastupili: Dorian Klarin, Noa Mikić, Jakov Džolan, Marko Zebić, Darko Bašić, Domagoj Vidović, Miroslav Ćutuk, Bartol Kunert, Luka Duduković, Dailon Ramadani, Tin Miljak, Ivan Kovačić, Domenik Božić, David Lagančić, Lucas Ozimec, Mateo Sertić, Lukas Zahora, Bruno Putica, Niko Šepić i Borna Orlić. (www.icv.hr, Fotografije: Tin Szabo i Mario Šolc)

Više možete vidjeti OVDJE

Share Button