Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. lipnja 2024.

Veliko međunarodno okupljanje u Virovitici: Više od 500 bajkera na Šištatu uživalo u tradicionalnom Moto susretu i odličnoj rock svirci

Svake godine u lipnju Moto klub “Kumovi” iz Virovitice, uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice grada Virovitice te Virovitičko-podravske županije, organizira tradicionalne Moto susrete, u subotu su se bajkeri u Virovitici sastali 18. put.
Kao i svake godine, bajkeri iz pedesetak klubova iz Hrvatske, ali i Slovenije, Srbije, Mađarske, BiH i Švicarske, tijekom jučerašnjeg dana od jutra su pristizali u “bazu”, odnosno prostor Moto kluba “Kumovi na Šištatu gdje su mnogi od njih podigli i šatore u kojima će prenoćiti prije povratka u mjesta iz kojih su došli.

Oko 17,00 sati dio motorista prodefilirao je gradom, a drugi dio rađe je ostao u hladu borova na Šištatu. Prema riječima predsjednika kluba Maria Kopfera, pristiglo je više od 500 motorista iz prijateljskih klubova, ali bilo je tu i onih koji su se na put odlučili poći sami ili s obiteljima.

  • Druženje, sklapanje poznanstava, dobre vibracije i omasovljenje ovog lijepog hobija ispred je pokazivanja motora i njihovih mogućnosti. Ovdje na Šištatu svi smo jednaki, a ima nas u tri generacije, od 18 do 80 godina. Željeli smo našim prijateljima uzvratiti za gostoprimstvo na njihovim susretima na što bolji način i pokazati im da je Šištat pravo motorističko mjesto na koje mogu navratiti i tijekom svojih putovanja kroz Viroviticu. Odmah iza kuće organizali smo i prostor za kampiranje da bi se oni iz udaljenijih mjesta ili oni koji se malo opuste uz pivo ili vino, mogli odmoriti, drugi dan doručkovati i popiti kavu i vratiti se sretno na svoje destinacije. Mislim da smo po tome specifični, a uz to imamo i prekrasan prostor u prirodi koji nikog ne može ostaviti ravnodušnim. Željeli bi također da ovdje navrati što više naših građana da vide kako radimo i kako se zabavljamo jer dobri smo domaćini, ali i dobro organizirani za putovanja na moto susrete u Hrvatskoj, ali i van države. U isto vrijeme održavaju se još tri moto susreta u krugu od 100 kilometara tako da je velik dio motorista i na tim destinacijama. Tim više smo zadovoljni velikim brojem onih koji su izabrali Viroviticu – rekao nam je Mario Kopfer.

U večernjim satima, svi nazočni motoristi skinuli su svoja odjela i kacige, posjedali za stolove i započelo je druženje koje je trajalo duboko u noć, naravno uz dobro iće i piće i odličnu svirku rock sastava “Fair play” iz Slavonskog Broda. (www.icv.hr, Fotografije: Bruno Sokele)

Više možete vidjeti OVDJE

Share Button