Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. lipnja 2024.

Općina Crnac: Potpisano 10 ugovora za projekt “Zaželi” koji će omogućiti zapošljavanje žena za brigu o 60 krajnjih korisnika

Načelnik Općine Crnac Mato Damjan potpisao je 10 ugovora o radu sa ženama, nakon što je u travnju primio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Zaželi”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Projekt pod nazivom “Općina Crnac zaželi faza 4 – Niste sami” omogućit će zaposlenim ženama da tijekom sljedeće tri godine brinu o 60 krajnjih korisnika s područja općine.

  • Riječ je o bespovratnim sredstvima, odnosno projektu vrijednom 510.000,00 eura kojim će se povećati socijalna uključenost i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi na području općine Crnac za ukupno 60 pripadnika ciljne skupine i zaposlenje 10 pružatelja usluga. Projekt traje tri godine, a svaki mjesec korisnici će dobivati određene potrepštine koje su predviđene projektom. Općini Crnac je ovo sveukupno 4 faza koju provodi – rekao je Damjan. (www.icv.hr, Fotografija: Vladimir Grgurić)
Share Button