Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. lipnja 2024.

Fotogalerija: Više od 1.100 osoba treće životne bilo je na 11. susretima umirovljenika Virovitičko-podravske županije koji su održani u hali Viroexpa u Virovitici

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Maticom umirovljeničkih udruga VPŽ, održani su 11. jedanaesti susreti umirovljenika naše županije. U hali VIROEXPO okupilo se više od 1.100 umirovljenika iz 22 umirovljeničke udruge od Pitomače do Orahovice.  Susrete je, nakon pozdravnog govora predsjednika Matice umirovljeničkih udruga VPŽ Antuna Hana, otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

  • Izuzetno mi je drago što smo i ove godine organizirali sportske susrete umirovljenika te što ih se okupio iznimno velik broj iz cijele županije. Županija i mi svi poštujemo naše umirovljenike, zahvaljujemo im na onome što su nam ostavili u nasljeđe i ponosni smo na njihov trud, rad i znanje koje prenose na mlađe generacije te zaslužuju svo poštovanje. Pratimo njihov rad, raspisujemo natječaje za udruge na koje se umirovljeničke udruge javljaju stoga znamo koliko su aktivni. Upravo ih na tim aktivnostima i pohvaljujemo i nadam se da će ovi susreti samo rasti iz godine u godinu – istaknuo je Andrović.

Ovoj manifestaciji, nazočili su, između ostalih, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, zamjenici župana Marijo Klement i Igor Pavković, gradonačelnici Virovitice i Orahovice, Ivica Kirin i Saša Rister, kao i brojni načelnici općina s područja VPŽ… Sve umirovljenike služili su djelatnici Virovitičko-podravske županije i svih županijskih institucija…

Na otvorenju susreta u kulturno-zabavnom programu nastupio je pjevački zbor uz glazbenu pratnju Udruge umirovljenika Općine Pitomača, folklorna skupina Matice umirovljeničkih udruga VPŽ, slatinski pjesnik Borislav Radanović, suhopoljski vicmaher Anton Toni Juran, pjevač Tomislav Lucić, rekreativna skupina Udruge Živi život, te glazbena grupa Matije Ristera iz Orahovice. Prigodnu izložbu i kreativnu radionicu izrade tabletića vodila je Marija Marika Meašić iz virovitičke Udruge umirovljenika Matija Gubec. Sportska natjecanja organizirala je i vodila Sportska zajednica VPŽ i Društva za sport i rekreaciju Podgorje… (www.vpz.hr, tm, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button