Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. lipnja 2024.

U Špišić Bukovici potpisano 11 ugovora: Kroz projekt “Zaželi kvalitetniji život” zaposlene žene pomažu 66 korisnika

U prostorijama Općine Špišić Bukovica potpisani su ugovori o radu na određeno vrijeme s 11 žena, pružateljica usluga s područja općine. Početkom lipnja ove žene započele su s pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za minimalno 66 pripadnika ciljne skupine, odnosno starijim osobama i osobama s invaliditetom. Cilj ovog projekta je osigurati povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina kroz osiguravanje dugotrajne skrbi.

Projekt “Zaželi kvalitetniji život” odobren je u sklopu programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije” kojeg je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ukupna vrijednost projekta iznosi 528 tisuća eura, a trajanje projekta je predviđeno na 36 mjeseci. Pružanje potpore i podrške za minimalno 66 pripadnika ciljne skupine trajat će 32 mjeseca, a kroz svaki mjesec bit će osiguran mjesečni paket za sve korisnike.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021. – 2027., u sklopu Programa Učinkoviti ljudski potencijali. Nositelj projekta je Općina Špišić Bukovica, a projektni prijedlog izradila je i pripremila tvrtka DRAFT d.o.o. (icv.hr, Općina Špišić Bukovica)

Share Button