Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. lipnja 2024.

Općina Sopje započela s projektom ”Zaželi-Općina Sopje” vrijednim 357 tisuća eura

Nakon što je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta “Zaželi-Općina Sopje” u sklopu Poziva ”Zaželi-prevencija institucionalizacije”, Općina Sopje je započela s provedbom istog projekta. 
 
Načelnik Općine Sopje Berislav Androš je u ponedjeljak, 3. lipnja u prostoru Općine potpisao ugovore o radu sa ženama koje su pružateljice usluga, a koje su evidentirane kao nezaposlene u bazi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Slatina koje će tijekom naredna 34 mjeseca pružati usluge potpore i podrške, uz nabavu i podjelu paketa potrepština osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, za minimalno 42 pripadnika ciljane skupine s područja općine Sopje. 
 
“Izuzetno sam zadovoljan što po prvi puta kao Općina samostalno provodimo ovaj projekt i program pomoći potrebitima na našem području. No, to ne znači da nemamo iskustva u istom, jer smo već nekoliko puta sudjelovali kao partneri u programu ”Zaželi”, a starije osobe su već upoznate s projektom i procedurama, što nam je olakšalo kod pripreme i prijave samoga projekta. Ovom prigodom zahvaljujem i Vladi Republike Hrvatske na izuzetnoj pomoći, jer malo ljudi zna koliko je interes bio na ovome natječaju, te da je samo zahvaljujući intervenciji Vlade i povećanju alokacije sredstava osiguran potpis ugovora svakome prijavitelju koji je ispunio formalne uvjete natječaja. Vrijednost projekta je 357.000,00 eura i vjerujem da će se provesti na najbolji mogući način. Ono što je najbitnije, naše najranjivije skupine u idućem periodu će imati adekvatnu uslugu i pomoć a to nam je jedan od glavnih ciljeva proteklih godina” – rekao je načelnik Androš.
 
Podsjetimo, cilj projekta je uključivanje teže zapošljivih/ranjivih skupina žena na tržište rada, što ujedno podrazumijeva prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i odraslih osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu, posebice onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima. (adf; Općina Sopje)
Share Button