Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. svibnja 2024.

Poznati meteorolog Zoran Vakula posjetio učenike OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci i predstavio svijet oblaka, vjetra, kiše i sunca

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Zdenci od ove školske godine ima izvannastavnu aktivnost (B1) koja se bavi meteorologijom, a voditelj aktivnosti je učitelj Marinko Nekić.
Kako bi učenicima približili tu složenu i korisnu znanost, u goste su pozvali Zorana Vakulu, meteorologa i urednika HRT-a.
 
Meteorolog Vakula je na pristupačan i zanimljiv način objasnio učenicima od 1. do 4. razreda svijet oblaka, vjetra, kiše, sunca i svih ostalih vremenskih prilika i neprilika koje nas okružuju. Učenicima predmetne nastave opisao je na koji način se postaje meteorolog te zašto je važno pratiti vremenske prilike. Meteorologija je relativno mlada znanost pa se zbog toga njen značajni razvoj očekuje u budućnosti.
 
U školi su započeli učiti o vremenu i vremenskim prilikama na “primitivan” način, izrađujući svoje instrumente od didaktički neoblikovanih materijala, ali već iduće godine očekuje ih vrlo ozbiljan pristup praćenju i proučavanju vremena jer planiraju postavljanje svoje vremenske stanice koja će biti od koristi njima, ali i čitavoj zajednici. (radioorahovica.hr)
 
Share Button