Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. svibnja 2024.

Osmaši su imali priliku vidjeti što se nudi u Virovitici, ali i šire: Održan 3. Sajam srednjih škola

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica održan je 3. Sajam srednjih škola. Namijenjen prvenstveno osmašima, sajam pomaže svim neodlučnim učenicima odabrati adekvatnu srednju školu za nastavak svog obrazovanja.

  • Godinama smo razmišljali kako našim učenicima olakšati odabir srednjoškolskog obrazovanja, a ujedno pružiti priliku svim srednjim školama da se na jednom mjestu predstave. Tako je došlo do ideje za organizaciju ovoga sajma, na kojemu jedan dan pozivamo sve zainteresirane škole da dođu i predstave svoje programe našim učenicima – objasnila je Sanjica Samac, ravnateljica Osnovne škola Vladimir Nazor Virovitica.

Ravnateljica ističe da u posljednje vrijeme primjećuje nešto veću zainteresiranost za strukovne škole, iako su gimnazije i dalje tradicionalan odabir učenika OŠ Vladimir Nazor Virovitica. Gimnazijalci su se također predstavili na sajmu, ističući prednosti upravo njihove škole.

  • U programu Gimnazije Petra Preradovića Virovitica učenici mogu pronaći razne aktivnosti, izvannastavne i fakultativne. Za sve one koji po završetku srednje škole planiraju studirati, gimnazija nudi najbolji plan i program. Mnoštvo je predmeta koji uvelike pomažu pri upisu na željeni fakultet – istaknuli su nam gimnazijalci Ana Nater i Jurica Jura Tomljanović.

Na Sajmu srednjih škola sudjeluju predstavnici gotovo svih škola s područja Virovitice i okolice, predstavljajući programe i samu struku kroz radove svojih učenika i mentora.

  • Naši osmaši, kao i učenici 7. razreda, imaju priliku vidjeti što se nudi u Virovitici, ali i šire. Na ovogodišnjem sajmu sudjeluju Strukovna škola, Gimnazija Petra Preradovića, Industrijsko-obrtnička škola, Tehnička škola, COOR Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača i Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje. Uz to, ove godine imamo i neke novitete, srednju policijsku školu – istaknula je Vanda Zdjelar-Viljevac, stručni suradnik-pedagog u OŠ Vladimir Nazor Virovitica.

Za svoje prvo predstavljanje na Sajmu srednjih škola, Policijska škola “Josip Jović” pripremila je mnoštvo zanimljivosti, a edukaciju učenika vršili su djelatnici Policijske uprave virovitičko-podravske.

  • U tijeku su upisi na natječaj za 3. razred srednje policijske škole, stoga smo došli predstaviti naše atraktivno zanimanje. Ovdje je interventna policija s opremom, a imamo i prometni dio s dregerom (alkotestom) i tzv. “pijanim naočalama”. Odaziv je za sada odličan. Policijsko zanimanje nije samo zanimanje – to je poziv za cijeli život – konstatira policijska službenica za prevenciju Ana Kratohvil Katić. (www.icv.hr, Fotografije: Dora Jagarinec)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

 

Share Button