Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. svibnja 2024.

Hrvatski sabor izglasao povjerenje trećoj Vladi premijera Andreja Plenkovića: Nastavit ćemo predano raditi u interesu hrvatskog naroda

Hrvatska je dobila 16. Vladu od neovisnosti. Hrvatski sabor izglasao je povjerenje novoj, trećoj Vladi koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković (HDZ). Prethodno je mandatar Plenković predstavio u Saboru program i članove nove koalicijske Vlade koju su dogovorili HDZ i Domovinski pokret. Najavio je glavne odrednice i zadaće svoje treće Vlade u četverogodišnjem mandatu. Nakon cjelodnevne rasprave, u petak 17. svibnja, u Saboru izglasana nova hrvatska Vlada sa 79 glasova zastupnika. Očekivalo se da će glasanje biti “debelo” iza ponoći, no u večernjim satima sve se naglo ubrzalo.

Andrej Plenković, novi-stari premijer u izjavi novinarima je poručio da će prva sjednica nove Vlade biti već u ponedjeljak te najavio nastavak predanog rada u interesu hrvatskog naroda.

  • Hvala većini u Hrvatskom saboru koja nam je ukazala povjerenje da postanemo po treći put Vlada Republike Hrvatske, a mi ćemo, kao što smo to činili i prethodnih osam godina, predano raditi u interesu hrvatskog naroda, svih naših sugrađana, gospodarstva, povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske i realizirati program na temelju kojeg smo dobili i povjerenje hrvatskih birača – izjavio je Plenković nakon što je Sabor izglasao njegovu treću Vladu, zahvalivši i svim partnerima koji su podržali Vladu.

Kazao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je dobio i treći mandat, napomenuvši da to do sada nijednom hrvatskom premijeru nije pošlo za rukom. Naglasio je da su uložili puno rada, energije i truda u vremenima velike krize i nastavili s čuvanjem socijalne pravde, istodobno ostvarujući zacrtane strateške ciljeve, ekonomske, socijalne i međunarodne. Ocijenio je da je najvažnije to što su do sada pokazali koliko je snažna, nezaobilazna, jedinstvena uloga države u krizama te da nitko drugi to ne bi mogao napraviti.

  • Pokazali smo kako smo s mehanizmima koji su nam raspoloživi, uz političku volju, širi europski okvir, jaču fiskalnu poziciju i gospodarski rast, uspjeli osigurati da smo u poziciji da je predviđeni gospodarski rast od tri posto, kada je riječ o procjenama EK – istaknuo je Andrej Plenković. (hrt.hr, Fotografija: hrt.hr, Željko Lukunić) Više se može vidjeti OVDJE
Share Button