Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. svibnja 2024.

Fotogalerija: U Domu za odrasle osobe Borova, po trideseti je put obilježen Međunarodni dan obitelji

U Domu za odrasle osobe Borova, prigodnim programom, obilježen je Međunarodni dan obitelji. Ovaj dan u Domu se obilježava svake godine i tako već trideseti put zaredom i tako se nastoji naglasiti važnost obiteljskog života i obitelji kao osnovne zajednice u društvu i širom svijeta.

Na samom početku svečanosti, goste, među kojima je bila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb VPŽ Melita Sirovica, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal sa suradnicima te predstavnici raznih institucija, pozdravila je ravnateljica Doma Zlata Rončević.

  • Dan obitelji za nas u Domu u Borovi je jedan od najvećih događaja. Svake godine svečano obilježavamo ovaj dan kako bi našim korisnicima dali do znanja da smo uz njih i njihove sretne, ali i one manje sretne trenutke kroz cijelu godinu. Obitelj je važna i zato i mi nastojimo promicati obiteljske vrijednosti, kao i druženje korisnika, obitelji, skrbnika, a ovom prilikom došli su nam i gosti koji nam nesebično pružaju podršku i pomoć tijekom cijele godine i na tome im veliko hvala – rekla je ravnateljica Zlata Rončević.

Čestitke povodom Dana obitelji, ali i za velik napredak koji je Dom za odrasle Borova napravio unazad nekoliko godina, svim štićenicima i djelatnicima uputila je županijska pročelnica Melita Sirovica i načelnik Općine Suhopolje Gran Doležal, a potom su štićenici i djelatnici Doma izveli raznolik program u kojem su se izmjenjivali pjesma, ples, gluma i recitacije…

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji. Cilj je podizanje svijesti o problemima s kojima se obitelj kao zajednica suočava te širenje znanja o socijalnim, ekonomskim i demografskim procesima koji pogađaju obitelji. UN obilježavaju ovaj dan kroz različite teme relevantne za obitelji poput obrazovanja, siromaštva, zdravlja, usklađivanja obiteljskog života i posla. Tema ovogodišnjeg dana je “Obitelji i klimatske promjene”. (www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button