Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. svibnja 2024.

Objavljen je Javni poziv za Unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude na destinaciji Slavonija i Podravina, rok za prijavu je do 30. lipnja

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije objavila je Javni poziv za Unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude na destinaciji Slavonija i Podravina.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije za sufinanciranje turističkih projekata s ciljem unapređenja kvalitete smještajne ponude na području Virovitičko-podravske županije.

Za sredstva potpore mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti (NN B5/15, 121/19) s područja Virovitičko-podravske županije i to:

  • Hoteli (Pravilnik o razvrstavanju, kategorizaciji i posebnim standardima ugostiteljskih objekata iz skupine Hoteli (NN 56/16)
  • Kampovi (Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine Kampovi (NN 54/16)
  • Ostali ugostiteljski objekti za smještaj: (Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine ostali ugostiteljski objekti za smještaj (NN 54/16, NN 69/17) – soba, apartman, studio apartman, kuća za odmor, prenoćište, odmaralište za djecu, hostel, planinarski dom, lovački dom, učenički dom, objekt za robinzonski smještaj), Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu (NN 9/16, NN 54/16, NN 61/16, NN 69/17) – soba, apartman, studio apartman, kuća za odmor, kamp, kamp odmorište), Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (NN 54/16, NN 69/17) – vinotočje/ kušaonica, izletište, soba, apartman, ruralna kuća za odmor, kamp, kamp odmorište).

Sredstva potpore odobravat će se za sljedeće aktivnosti, odnosno prihvatljivi troškovi financiranja su:

  • obnova, rekonstrukcija i opremanje postojećih smještajnih kapaciteta, te njihovih pratećih sadržaja s ciljem podizanja kvalitete i standarda (interijer)
  • ulaganja u obnovljive izvore energije (solarni paneli, dizalice topline i dr.)
  • uređenje i izgradnja dodatnih sadržaja – bazeni (minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene unutar čvrstih objekata), saune, jacuzzi, dodatni sadržaji uz bazene, sportsko-rekreacijski i zabavni sadržaji, prostori za tematska i zabavna događanja, igraonice i sadržaji za djecu i sl.
  • obnova i opremanje kampova, kamp naselja, kampirališta i kamp odmorišta
  • trošak hortikulturnog uređenja okoliša, odnosno manji građevinski i zemljani radovi – do 30 % ukupne vrijednosti prijavljenog projekta
  • uređenje i opremanje dječjih igrališta, te pješačkih i poučnih staza na vlastitom imanju, izrada vidikovca, promatračnice, stijene za penjanje, zip line i sl.

Prijavitelj može prijaviti isključivo jedan projekt. Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva u 2024. godini iznosi 132.000,00 eura.

Maksimalni iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom korisniku iznosi do 50 % prihvatljivih troškova (bez PDV-a), a najviše do 7.000,00 eura. Javni poziv otvoren je 45 dana od objave na stranicama Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, a zaključno s 30. lipnja 2024. godine. Više informacije možete pronaći OVDJE (www.slavonija-podravina.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button