Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. svibnja 2024.

Za poboljšanje uvjeta obrazovanja u OŠ Suhopolje, Virovitičko-podravska županija uložila gotovo 90.000 eura

Ukupno 88.750,91 eura, Virovitičko-podravska županija uložila je u poboljšanje uvjeta obrazovanja u OŠ Suhopolje. Obnovljene su i opremljene svlačionice, učionice, sanitarni čvorovi, prostor za stručnu pomoć, a nabavljena je i razna STEM oprema (optička klupa, ormarić za prvu pomoć, setovi za pokuse te modeli…)…

Naime, OŠ Suhopolje je ispostava Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske u Virovitičko-podravskoj županiji, projekta čiji je nositelj bila Osječko-baranjska županija, a na našem području, najznačajnija ulaganja bila su u OŠ Josipa Kozarca Slatina, te u Suhopolju.

Ulaganjem u Suhopolju, omogućen je prostor za stručnu službu – psihologa za potrebe individualne procjene učenika s posebnim potrebama, odnosno darovitih učenika i učenika s teškoćama. Kako bi rad s navedenim učenicima bio uspješan, adaptiran je prostor u kojemu se učenici osjećaju ugodno i u kojem se adekvatno provodi procjena učeničkih sposobnosti i razna testiranja u svrhu detekcije učenika s posebnim potrebama. Tim povodom, prostor suhopoljske škole, obišla je županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić i ravnatelj OŠ Suhopolje Anto Škraba. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button