Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. svibnja 2024.

Putem vaučera HZZ-a u POU Slatina dvanaest polaznika steklo djelomične kvalifikacije za knjigovođu/knjigovotkinju

U Pučkom otvorenom učilištu Slatina upriličena je svečana podjela diploma polaznicima koji su stekli djelomične kvalifikacije za knjigovođu/knjigovotkinju putem vaučera Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

Za potrebe financiranja obrazovanja polaznika putem vaučera, POU Slatina je verificiralo Program obrazovanja za stjecanje spomenute kvalifikacije kao i za mnoge druge programe prema „novoj metodologiji“ usklađenoj s novim Zakonom o obrazovanju odraslih.

“Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja namijenjen je polaznicima koji započinju karijeru u knjigovodstvu kao i onima koji već rade knjigovodstvene poslove, a žele proširiti svoja znanja i usavršiti se u vođenju knjigovodstva. Stečena znanja nakon završetka školovanja biti će im kvalitetna osnova kako bi samostalno mogli voditi poslovne knjige” – istaknula je uvodno ravnateljica POU Danijela Fabric Fabijanac, naglasivši kako Pučko otvoreno učilište Slatina ima oko 30 gotovih programa preko vaučera što znači da im jednu cijelu edukaciju putem vaučera financira HZZ.

“Praktični dio nastave odvijao se u Infossovom knjigovodstvenom programu ARTSoft, autora Siniše Sudeca koji je zbog svoje jednostavne primjene jedan od najzastupljenijih knjigovodstvenih programa u poduzećima, obrtima i knjigovodstvenim servisima u Slatini, a glavni cilj ove edukacije bio je osposobiti polaznike za vođenje dvojnog knjigovodstva, računovodstvenih i financijskih poslova za poduzetnike i obrtnike” – rekla je ravnateljica Fabric Fabijanac.

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja provodio se redovitom nastavom u trajanju od 350 sati, a učenje temeljeno na radu obuhvaćalo je rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u simuliranim ili stvarnim uvjetima u specijaliziranoj učionici opremljenoj računalima i računalnim programom za knjigovodstvo.

“Ovim se putem želim zahvaliti svim polaznicima što su prepoznali Pučko otvoreno učilište Slatina i dali nam svoje povjerenje. Svih 12 polaznika prijavilo se i pristupilo završnoj provjeri, te je na naše i njihovo veliko zadovoljstvo zaslužilo svoja uvjerenja. Čestitam svim vrijednim polaznicima, a posebno se zahvaljujem predavačima, prof. Željku Milnoviću i Eni Krpačić koji su bili neizostavna karika u ovome lancu edukacije. Zahvaljujem se i djelatnicama POU Slatina, stručnoj suradnici u obrazovanju Vesni Senta koja se brinula o terminima nastave, sveukupnoj dokumentaciji i bila podrška polaznicima u svakom smislu, kao i našoj vrijednoj djelatnici Dragici Fišli koja se cijelo vrijeme brinula o razredu i pazila da imaju sve što im je potrebno” – zaključila je ravnateljica Fabijanac. Više fotografija pogledajte OVDJE. (radioslatina.hr, mf; Foto: Mihaela Feldi)

Share Button