Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. svibnja 2024.

Općina Pitomača i ove godine bira najuređenije naselje i okućnicu: Evo kako se prijaviti

Općina Pitomača i ove će godine provesti izbor najuređenijeg pojedinog mjesta na području općine te izbor najuređenije okućnice u svakom mjestu. Tim povodom, u sklopu proslave Dana općine – Vidova, pokreće akciju uređenja svoga mjesta.

“Akcija je naišla na uistinu veliki odaziv, što nas neizmjerno veseli, stoga ćemo i ove godine provesti  izbor najuređenije okućnice u svakom mjestu, te izbor najuređenijeg naselja općine Pitomača. Ne možemo, a ne zahvaliti svima koji su se uključili u spomenutu akciju te slijedom navedenog, obraćamo se Vama kao predsjedniku Mjesnog odbora, no i Vama predsjednice i predsjednici Udruga da aktivirate svoje mještane i članove kako bi ove godine Vaše mjesto bilo proglašeno najuređenijim” – kažu iz Općine.

Glede izbora najuređenije okućnice, prijave je potrebno dostaviti u pisanom obliku sa slikama i kontakt podacima osoba koje se žele natjecati u izboru najuređenije okućnice do 11. lipnja 2024. godine.

U kategoriji uređenosti pojedinog mjesta ocjenjivat će se:

  • uređenost (nogostupa, prometnica, kuća)
  • opremljenost (klupe, spremnici za smeće, oznaka ulica i kućni brojevi, rasvjeta, signalizacija)
  • cvjetnost i hortikulturno uređenje (cvjetne gredice, cvjetni balkoni, cvjetni prozori, uređenost igrališta, travnjaka u središtu mjesta).

U kategoriji uređenosti okućnice ocjenjivat će se:

  • cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja)
  • opremljenost (kućni broj, uredno pročelje, uređena ograda).

Sve prikupljene prijedloge Komisija će razmotriti i donijeti konačnu odluku, a proglašenje „NAJ“ bit će u subotu 15. lipnja 2024. na ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava u Pitomači oko 20,00 sati. (pitomaca.hr, Foto: Općina Pitomača)

Share Button