Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. svibnja 2024.

Fotogalerija: Gotovo 500 trkača iz četiri zemlje, nastupilo je na 4. izdanju trail utrke „Litice oko Virovitice“, doznajte rezultate

Gotovo 500 trkača nastupilo je na 4. izdanju trail utrke „Litice oko Virovitice“, jedne od najljepših sportsko-turističkih manifestacija ne samo na području grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, nego i šire. Start i cilj utrke i ove je godine bio ispred Mjesnog doma u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ…

Okupljene sudionike, volontere i sve one koji su sudjelovali u organizaciji, na samom početku, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Virovitice Vlaste Honjek – Golinac, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport VPŽ Martine Bunić, gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Alena Bjelice, predsjednika Mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivana Ćavarušića, tajnika Sportske zajednice Grada Virovitice Tihomira Majstorovića, pozdravili su zamjenik župana Marijo Klement – koji je otvorio ovogodišnju utrku, te tajnica Sportske zajednice VPŽ, ujedno i glavnog organizatora manifestacije, Dora Međimorec. Podršku ovom događaju, svojim dolaskom, dao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Na ovogodišnjem trailu “Litice oko Virovitice” nastupilo je gotovo 500 trkača iz četiri zemlje (Hrvatska, Mađarska, Srbija i Ukrajina). Start prve i najduže utrke, one na 24 kilometra (Crvena staza) bio je u 10,30 sati. Petnaest minuta kasnije startali su natjecatelji na Plavoj stazi (13 kilometara), a u 11,00 sati, uz zvuk “startnog pištolja”, jurnuli su prema cilju natjecatelji Žute staze, koji su prirodu ovoga dijela Virovitičko-podravske županije upoznavali na 7 kilometara dugoj dionici. Detaljne upute uoči početka svima je dao Kruno Tomljanović, jedan od inicijatora ove utrke.

Pobjednik utrke na 24 kilometra u muškoj konkurenciji bio je Tomislav Šalamon (BSV Ludbreg). Pobjednica iste utrke u ženskoj konkurenciji bila je Fanni Vastag (Futapecs SE). Najbolji u utrci na 13 kilometara bili su – Matija Crnković (Hrvatski sokol) i Sara Špiranec (AK Virovitica) koja je obranila prošlogodišnju titulu u ovoj kategoriji. U utrci dugoj 7 kilometara briljirao je Vedran Kelemen (Maratonjare Kutina), dok je u konkurenciji žena prva u ciljnu ravninu utrčala Ivana Zeljko iz Atletskog kluba Međimurje.

Organizator utrke bila je i ove godine Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije uz potporu Sportske zajednice grada Virovitice. Potporu su dali i Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Turistička zajednice Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednice grada Virovitice.

Ovdje možete vidjeti sve rezultate utrka na 24 kilometra (Crvena staza), 13 kilometara (Plava staza) i 7 kilometara (Žuta staza). (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button