Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. svibnja 2024.

Središnji državni ured za demografiju i mlade: Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2024. godinu

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2024. godinu.

Ovim pozivom financirati će se projekti koji su usmjereni na:

1. Podršku (sadašnjim i budućim) roditeljima (individualni i grupni savjetodavni rad, veća  dostupnost trudničkih tečajeva, posebice edukacije o razdoblju nakon poroda i izazovima s kojima se roditelji susreću u navedenom razdoblju, jačanje grupa za potporu dojenju te radionica razvojne gimnastike i masaže)

2Aktivnu podršku jednoroditeljskim obiteljima (samohranim roditeljima, roditeljima koji nisu u braku ili izvanbračnoj zajednici te samostalno, bez drugog roditelja, skrbe o djetetu – cilj je pružiti podršku roditeljima u ostvarivanju njihove roditeljske uloge uz naglasak na psihološke aspekte samohranog roditeljstva)

3Poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu

4Senzibiliziranje javnosti o važnosti dojenja(tisak brošura, letaka i plakata na temu dojenja te njihova distribucija, organizacija javnih događanja usmjerenih promociji dojenja).

5Unaprjeđenje digitalnih kompetencija djece i roditelja s ciljem prevencije elektroničkog nasilja.

Ukupna planirana vrijednost Poziva je 833.000,00 eura. Najmanji iznos koji se može dodijeliti putem Poziva je 6.700,00 eura, a najveći iznos koji se može dodijeliti putem Poziva je 13.300,00 eura.

Udruga može od nadležnog tijela zatražiti do 100 % iznosa za financiranje projekta.

Poziv je otvoren do 5. lipnja 2024. godine, a prijave se mogu poslati putem sustava www.financijskepodrske.hr.

Više informacija potražite OVDJE (demografijaimladi.gov.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button