Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. ožujka 2024.

Gradu Virovitici odobreni projekti izgradnje trga u Milanovcu i rekonstrukcije parka u Koriji

Razvojna agencija VTA prijavila je za Grad Viroviticu u studenom 2023. godine dva projekta na natječaj Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za provedbu tipa operacije 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanje kvalitete života stanovnika LAG-a“, ukupne vrijednosti 208.954,28 eura. Za oba projekta, rekonstrukciju parka u Koriji i izgradnju trga u Milanovcu, stigla je pozitivna ocjena od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i utvrđen je intenzitet potpore u visini od 90 posto.

Projektom rekonstrukcije parka u Koriji planira se ukloniti postojeća trošna igrala, srušiti stabla označena za rušenje i urediti travnjak. Osim toga, izgradit će se pješačka staza pored koje će se montirati nove klupe i koševi za otpatke. Mještani, prolaznici i ostali koji gravitiraju ovom naselju dobit će ovim projektom adekvatan prostor za odmor i druženje u prirodi.

Izgradnjom trga u Milanovcu uredit će se prostor kod Mjesnog doma. Planira se popločavanje trga, postavljanje osvjetljenja, betonskih klupa, dva stalka za bicikle, zdenca s pitkom vodom te uređenje okoliša. (virovitica.hr)

Share Button