Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. ožujka 2024.

Predstavnici Hrvatskih voda, uz domaćine, obišli radove na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture na području Virovitičko-podravske županije

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zajedno sa zamjenikom Davorom Vukmirićem, saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, zamjenikom virovitičko-podravskog župana Marijom Klementom, direktorom VGO Osijek Hrvatske vode Željkom Kovačevićem te direktorom tvrtke Virkom Damirom Marenićem obišao je radove na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture na području Virovitičko-podravske županije.

Tom prigodom, obišli su radove na izgradnji UPOV-a u sklopu projekta „Izgradnja i rekonstrukcija vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina“ u Slatini, radove na uređenju (izmuljivanju) Virovitičkih jezera na Virovitičkim ribnjacima, radove na izgradnji nove upravne zgrade Hrvatskih voda te novoizgrađeni UPOV (u probnom radu) u sklopu projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracija Pitomača“ u Pitomači gdje se održala i završna konferencija projekta Aglomeracija.

Po završetku obilaska, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako je ovaj veliki projekt primjer jedne dobre sinergije, suradnje i povezanosti jedinica lokalne samouprave na području Virovitičko-podravske županije i Hrvatskih voda, ali i neprekidne potpore i poticanja od Županije i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, kao i Vlade Republike Hrvatske koja je suradnjom na razini EU omogućila sredstva za realizaciju svih radova.

Obilasku radova, između ostalih, nazočili su i predstavnik Nadzora nad projektom Jure Božić, voditeljica na projektu iz Hrvatskih voda Vesna Jukić, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, kao i predstavnici izvođača radova, voditelji gradilišta i ostali. (www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button