Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. ožujka 2024.

Lovačka udruga ”Fazan” Sopje-Kapinci održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Lovačka udruga ”Fazan” Sopje-Kapinci u lovačkom domu u Kapincima održala je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Na početku skupštine sve je nazočne članove i goste pozdravio i dobrodošlicu im poželio predsjednik udruge Ivica Marić te je podnio Izvješće o radu udruge u protekloj godini. Financijsko izvješće podnio je blagajnik Tomislav Marić, dok je lovnik udruge Josip Štefanović podnio izvješće o lovu.

“Od redovne brige za lovište i divljač, što podrazumijeva održavanje hranilišta, izgradnju čeka, hranjenje i brigu za divljač, valja naglasiti obnovu kapelice sv. Huberta na Dravi koje je ova udruga dobila u naslijeđe od prijašnjih generacija lovaca. Također, vršili smo popravke fasade na starom domu i podrumu. Sudjelovali na sajmu Viroexpo, što je u udruzi postala već tradicija. Također, aktivno smo sudjelovali na turnirima gađanja glinenih golubova u Čađavici i Bušetini, a da bi se za nadolazeće turnire mogli još bolje pripremiti kupili smo ručni automat za bacanje golubova” – naglasio je u izvješću predsjednik Marić.

Istaknuo je kako udruga u svom članstvu ima pet lovkinja koje su organizirale i prvi damski lov u kojem su gostovali lovci i lovkinje iz više dijelova Hrvatske, te kako se ženskom timu udruge pridružila još jedna članica, Ivana Slivar od koje se očekuje trud i zalaganje. Predsjednik je također istaknuo izuzetno dobru suradnju s Općinom Sopje i ostalim udrugama na području općine te sudjelovanju u različitim manifestacijama koje se organiziraju na području općine Sopje.

Predsjednik Nadzornog odbora udruge Josip Rajtman kratko izvijestio članstvo kako je protekla godina prošla bez ikakvih problema te da je sve bilo kako treba.

Blagajnik Tomislav Marić je izložio financijski plan za 2024./2025. godinu, a predsjednik Ivica Marić je izložio plan rada u lovištu za isti period. Svaki član je dobio plan rada u kojem je po mjesecima navedeno koji će se radovi obavljati. Planovi, kao i izvješća, jednoglasno su usvojeni od strane 37 nazočnih članica i članova, dok udruga ukupno broji 54 člana/ice.

Skupštini su kao gosti nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klemet, tajnik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Antonio Repić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, te predstavnici i predsjednici udruga koje djeluju na području općine Sopje.

Tajnik Repić kratko je pohvalio rad udruge te lovkinjama i lovcima zaželio dobru kob.

Načelnik Androš je istaknuo izuzetnu suradnju Općine Sopje i Lovačke udruge ”Fazan”, koja traje već godinama i koja se odvija na obostrano zadovoljstvo. Naglasio je složnost članova i pohvalio njihov doprinos zajednici. Također je napomenuo kako udruga može i dalje računati na pomoć Općine te da su sredstva za njihov rad već osigurana u proračunu.

Dožupan Klement je pohvalio rad udruge s posebnom zahvalom za sudjelovanje na Viroexpu gdje su sopjansko-kapinački lovci osvojili treće mjesto u kuhanju lovačkog paprikaša. Također, Klement se kao načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske zahvalio lovcima na aktivnom sudjelovanju u obrani od poplave, kada se prošle godine izlila rijeka Drava i prijetila naseljima u općini Sopje.

Na skupštini je trebalo biti dodijeljeno i odlikovanje 3. reda Josipu Benkoviću, no budući da je bio spriječen i nije mogao nazočiti skupštini, isto će mu biti naknadno uručeno. (icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

Share Button