Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. veljače 2024.

Virovitičko-podravska županija za potrebe prijevoza učenika, učitelja i hrane nabavila kombi vozilo za OŠ E. Kumičića Slatina

Kako bi se olakšao prijevoz učenika, kao i nastavnog osoblja Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina te pet područnih škola (Bakić, Gornji Miholjac, Josipovo, Novaki i Vaška), Virovitičko-podravska županija sklopila je ugovor s Autocentrom Pepa za nabavu kombi vozila Opel Vivaro u ukupnoj vrijednosti od 33.125 eura (s PDV-om). Virovitičko-podravska županija svake godine osigurava određenu opremu i radove za OŠ E. K. Slatina, a kombi će se koristiti za potrebe matične škole koja ukupno broji 466 učenika i 28 razrednih odjela te pet područnih škola koje ukupno imaju 56 učenika i 9 razrednih odjela. Ključeve kombi vozila ravnateljici škole Božici Majhen uručio je župan Igor Andrović, uz pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martinu Bunić.

„Osnovna škola Eugena Kumičića u Slatini pokazala se kao škola koja je spremna za sve projekte koji su provedeni u proteklih nekoliko godina, projekti koji su financirani iz EU, projekti koji su promijenili izgled i funkcioniranje same škole. Ovo vozilo će zasigurno pomoći školi za prijevoz, prije svega prehrane svim područnim školama, ali i za sve ostalo poput prijevoza učenika na natjecanje. Kombi sigurno neće mirovati nego će pomagati u boljem funkcioniranju škole, ali i da djeca imaju one osnovne potrebe koje trebaju imati“ – rekao je župan Igor Andrović.

Županija je u posljednjih nekoliko godina puno ulagala u obrazovanje, izgradnju i opremanje škola te će nastaviti i dalje pomagati, a ono što se dalje očekuje je jedan veliki investicijski ciklus u izgradnju škola za prelazak u jednu smjenu.

„Između ostalih, škola u Slatini uključena je u ciklus gdje prijavljujemo rekonstrukciju škola kako bi sva djeca išla u jednu smjenu, a u toj rekonstrukciji možemo vidjeti i prostor za garažu tako da i kombi ima svoj adekvatan prostor. Očekuju nas velike investicije u obrazovanje na području cijele županije od rekonstrukcija, izgradnji novih škola za jednu smjenu, ali i cjelodnevne škole koje su ušle u eksperimentalni program cjelodnevne nastave za koje se planira kupovina četiri nova kombi vozila“ – kazao je Andrović.

Ravnateljica škole Božica Majhen, zahvalila se županiji u stalno ulaganje u škole i obrazovanje istaknuvši kako je briga o kvalitetnom obrazovanju na prvom mjestu.

„Sve projekte koje je škola radila, a radila ih je jako puno, i to od 2010. godine smo radili kroz projekte Europske unije. Na neki smo način pioniri u tome jer smo bili prva škola u Hrvatskoj koja je dobila sredstva iz Europskog fonda prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska. Iza toga se nizalo puno projekata od kojih se većinom traži i predfinanciranje, a mi imamo tu sreću da nas županija uvijek prati u tome. Ovo kombi vozilo prvo je vozilo koje škola ima i konačno će naši učenici u područnim školama imati kuhani i zdrav obrok, ali će se prevoziti i učenici na razna natjecanja te učitelji na razne stručne skupove po županiji“ – zaključila je Majhen.

Virovitičko-podravska županija u posljednje dvije godine osigurala je pet kombi vozila osnovnim i srednjim školama. Prije toga nabavljeno je kombi vozilo za OŠ Suhopolje, OŠ Voćin, OŠ Petra Preradovića Pitomača i SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača. Kroz cjelodnevnu školu uskoro će biti osigurana još četiri vozila za škole koje su uključene u eksperimentalnu provedbu. Na taj način Virovitičko-podravska županija osigurava osnovnim i srednjim školama jednostavniji odlazak na stručnu praksu, odlazak na natjecanja, dostavu kuhanog obroka i sve ono što je školama sve više potrebno za svakodnevni rad. (www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button