Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. veljače 2024.

Viroexpo 2024: U tri dana održavanja Sajamski grad okupio više od 34.000 posjetitelja

Na ovogodišnjem 27. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo svoje proizvode i usluge predstavilo je 505 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, i to na 5200 m2 zatvorenog, 1.000 m2 natkrivenog te 15.000 m2 vanjskog izlagačkog prostora. “Sajam s dušom” i ove je godine otvorio predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, a puna tri dana nizale su se kolone posjetitelja Sajamskim gradom koji je okupio više od 34.000 posjetitelja. Do sada, rekordni 26. Viroexpo iz 2023. godine zabilježio je oko 33.000 posjetitelja. 

“Ponosni smo na još jedan uspješno odrađen Viroexpo te se zahvaljujemo na suradnji svim izlagačima, ali i organizatorima, partnerima i brojnim posjetiteljima. Vidjeti povjerenje i izlagača i posjetitelja najveća nam je nagrada te izazov da svake godine budemo još bolji” – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. 

Direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok, istaknuo je kako je rekordnih 34.000 posjetitelja pokazatelj napretka i razvoja ovog međunarodnog sajma.

“Prošle godine zabilježili smo velikih 33.000 posjetitelja, no ova godina pokazala je kako naš sajam svake godine sve više raste te da se trud, upornost i rad isplate. Bilo je tu mnoštvo izlagača i usluga, raznovrsnih događanja, kvalitetnih predavanja te zabavnog sadržaja što je rezultiralo najvećim brojem posjetitelja do sada. Zahvalni smo svima na dolasku i podršci te se okrećemo sljedećem 28. Viroexpu” – kazao je Mijok.

Sajam godinama organiziraju Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o.

Županija partner ovogodišnjeg sajma je Osječko-baranjska županija, a pokroviteljstvo potpisuju Vlada RH, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske te Ministarstvo turizma i sporta. (www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button