Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. veljače 2024.

Fotogalerija: Završio 27. Viroexpo: Evo kako je posljednjeg dana bilo na “ulicama sajamskog grada”

Da je Viroexpo već godinama jedan od najuspješnijih i najposjećenijih sajmova ovakvog tipa u Hrvatskoj, dokazalo je i ovogodišnje, 27. izdanje ovog sajma koje je na 21.000 četvornih metara izlagačkog prostora okupilo više od 500 izlagača. Iz godine u godinu ne raste samo broj izlagača nego i posjetitelja, a sajam zbog svoje pristupačnosti, odnosa prema posjetiteljima i izlagačima nosi naziv “sajam s dušom”.

U posljednjem danu ovogodišnjeg sajma ponovno je uživalo tisuće posjetitelja, a raznolik zabavni program na “ulice sajamskog grada” privukao je i velike i male. Sajam je, kao i prethodna dva dana, svojim posjetiteljima ponudio brojne sadržaje, degustacije i sve ono što ga je kroz godine svrstalo u top tri najbolja hrvatska sajma.

Na “ulicama” su gosti mogli vidjeti dobro raspoloženog domaćina Mikeša, grofa i groficu Pejačević te sajamske maskote Virka i Virku. Na sajamskoj pozornici održan je i ovog puta raznovrstan program, a publiku je danas svojim nastupom oduševio i do suza nasmijao popularni hrvatski komičar Željko Pervan. Posjetitelji su mogli uživati i u besplatnom ribljem paprikašu, te ostalim ribljim delicijama koje su pripremili brojni članovi ribolovnih udruga i društava s područja Virovitičko-podravske županije.

Sajam godinama organiziraju Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o.

Županija partner ovogodišnjeg sajma je Osječko-baranjska županija, a pokroviteljstvo potpisuju Vlada RH, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske te Ministarstvo turizma i sporta. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Foto: V. Kordoš, A. Zeko)

Share Button