Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. veljače 2024.

Viroexpo 2024: U četvrtak, 15. veljače u Virovitici održat će se panel pod nazivom “Geotermalna sinergija – izazovi i mogućnosti”

U sklopu međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024., u četvrtak 15. veljače s početkom u 11 sati na Veleučilištu u Virovitici održat će se tematski panel “Geotermalna sinergija – izazovi i mogućnosti: Vizija i razvoj Virovitičko-podravske županije”. Panel okuplja vodeće stručnjake, donositelje odluka i predstavnike lokalnih zajednica kako bi zajednički istražili potencijal geotermalne energije.
 
Panelisti će biti  Ivo Milatić, državni tajnik pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Tugomir Majdak, državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede, Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, Ivica Kirin, gradonačelnik grada Virovitice, Marija Šćulac, direktorica Sektora za industriju i održivi razvoj HGK, Ljiljana Zornjak, voditeljica Službe za razvoj geotermalnog potencijala Agencija za ugljikovodike, Dragutin Domitrović, direktor IGeoPen.
 
Tematska područja panela:
  • Značaj lokalnih zajednica u razvoju geotermalnih projekata
  • Geotermalna energija u poljoprivredi
  • Izazovi u razvoju geotermalnih projekata
  • Geotermalna sinergija u novim industrijskim ekosustavima.

Panel će pružiti uvid u aktualni napredak i strategije budućeg razvoja geotermalne energije u Hrvatskoj, ističući njenu vrijednost i jedinstvenost u odnosu na druge oblike obnovljive energije.

Panel zajednički organiziraju HGK Sektor za industriju i održivi razvoj, HGK – Županijska komora Virovitica, Virovitičko-podravska županija i Veleučilište u Virovitici. (www.vpz.hr, HGK, Foto/ Ilustracija: Viroexpo sajam) 

Share Button