Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. veljače 2024.

Svečanom premijerom predstave “Krivi Billy s Inishmaana” u Kazalištu Virovitica započeo jubilarni 20. Virkas

U Kazalištu Virovitica svečanom premijerom predstave  “Krivi Billy s Inishmaana” Martina McDonagha otvoreno je jubilarno 20. izdanje Virkasa. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica s Gradskim dramskim kazalištem Gavella iz Zagreba, a u režiji je Dražena Ferenčine, istaknutog hrvatskog kazališnog redatelja, jednog od osnivača prvog Virkasa te nekadašnjeg zaposlenika Kazališta Virovitica. 

Svečanu premijeru došao je pogledati veliki broj posjetitelja, a sve prisutne pozdravili su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te, u ime Ministarstva kulture i medija, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila. 

U “Krivom Billyju” McDonagh se bavi osakaćenim snovima, potrebom za slobodom, bijegom od poznatog te potragom za srećom i ljubavi. Drama opisuje istiniti povijesni događaj, snimanje filma “Čovjek s Arana” Roberta J. Flahertyja. Kada u Billyjevo selo stigne američka filmska ekipa koja ga povede sa sobom u Hollywood, njegovo nesnalaženje u zemlji snova i povratak kući još je bolniji. Fabula obrađuje „uskogrudnost“ sredine kada je riječ o hendikepiranim osobama, ali i pogrešne poglede na stvari oko nas.

Likove predstave “Krivi Billy s Inishmaana” predstavili su glumci Goran Vučko, Sven Šestak, Draško Zidar, Đorđe Kukuljica, Anja Đurinović, Silvijo Švast, Domagoj Janković, Mijo Pavelko, Nela Kocsis, Antun Vrbenski i Blanka Bart. (www.vpz.hr, Foto: Saša Pjanić, D. Jagarinec)

Share Button