Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. veljače 2024.

Lana Dudašek iz SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača osvojila 2. mjesto na Junior barmen cupu u Zagrebu

Na ovogodišnjem Badel barmen junior cup-u u organizaciji Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, sudjelovali su i učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, smjera konobar.

Pod mentorstvom stukovnog nastavnika Darka Mihokovića učenici 3. d razreda Lana Dudašek i Leonardo Đanić natjecali su se u dvije discipline: priprema i izrada duge i kratke barske mješavine. Na ovom, sada već međunarodnom natjecanju, sudjelovala su 54 natjecatelja iz 30 škola. U disciplini priprema i izrada kratke barske mješavine učenica Lana Dudašek osvojila je 2. mjesto, dok je u disciplini priprema i izrada duge barske mješavine učenik Leonardo Đanić osvojio također izvrsno 4. mjesto.

Uz samo natjecanje održale su se radionice, razne prezentacije, stručni skup te sajam ugostiteljstva. Radionice, sajam i natjecanje zamišljeni su tako da sudjeluju škole iz Hrvatske te škole gosti iz inozemstva, s ciljem razmjene iskustava u obrazovanju, upoznavanjem vrhunskih stručnjaka iz područja barskog poslovanja, upoznavanje pića, začina, voća, barske opreme te mogućnošću zapošljavanja učenika nakon završene srednje škole. (SS Stjepana Sulimanca Pitomača)

Share Button