Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. studenoga 2023.

Dani tehničke ispravnosti vozila: U tjednu pred nama odvezite svog limenog ljubimca na besplatan pregled

HAK, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila organiziraju preventivno-sigurnosnu akciju Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

U okviru akcije će od 20. do 25. studenog ove godine biti omogućena besplatna kontrola tehničke ispravnosti svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH. Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti jednu litru tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila i jednokratni alko-test, najavili su organizatori, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće biti sankcionirani, neće plaćati kaznu, niti će se taj podatak dostaviti policiji. (www.icv.hr, revijahak.hr)

Share Button