Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. studenoga 2023.

Glasnici istine krenuli za Vukovar: Ultramaratonci i ove godine trče 170 kilometara od Virovitice do “grada heroja”

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” ove je godine organizirala 5. memorijalni ultramaraton Virovitica – Vukovar, pod nazivom “Glasnici istine za Vukovar”.

Maratonci su startali ispred zgrade Virovitičko–podravske županije, a na ciljno odredište, kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav, planiraju stići 18. studenog oko 8.00 sati.

Na samom startu u Virovitici, podršku su došli iskazati i sudionike ovog maratona ispratiti zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, voditeljica Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Marina Kraljić, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, predsjednik virovitičke HVIDRA-e Mirko Poljanac te predstavnici braniteljskih udruga s područja županije.

U ime organizatora, Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” sve sudionike ovog memorijalnog ultramaratona, kao i sve koji su došli iskazati podršku, pozdravio je Pavo Tutenov, predsjednik udruge.

  • Trčimo od Virovitice, odnosno od središta naše županije pa sve do Vukovara, a po dolasku se priključujemo sutrašnjoj Koloni sjećanja s prigodnim zastavama, dajući počast svim poginulima u Domovinskom ratu. Ovdje nas se okupilo četrdesetak trkača, a uz stalne članove udruge, tu su virovitički i suhopoljski rekreativci te učenici iz Učeničkog doma Virovitica. Posebna nam je čast što je ove godine uz nas i Miroslav Dudić – Lovrić iz Beča, humanitarac i legenda ultramaratona, koji je došao nakon što je odradio noćnu smjenu. Bez obzira na vremenske uvjete, mi ćemo doći u Vukovar. I prošle nas je godine kiša pratila cijelu noć, vremenski uvjeti nam ne mogu ništa – naglasio je Tutenov.

Sve okupljene pozdravio je i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

  • Ovim se memorijalnim ultramaratonom promiče dignitet i istina o Domovinskom ratu. Virovitičko-podravska županija uvijek podupire ovakve aktivnosti, uz stalnu podršku svih braniteljskih, te preostalih udruga s područja naše županije – rekao je zamjenik župana Marijo Klement.

Nakon paljenja lampiona ispred Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima u Domovinskom ratu ispred Policijske uprave virovitičko-podravske u Virovitici, maratonci su krenuli put Vukovara, a svojom sportskom žrtvom “Glasnici istine” pokazali su da nisu i neće zaboraviti Vukovar. (www.icv.hr, dj, foto: Matko Bajan)

Share Button