Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. studenoga 2023.

U Špišić Bukovici, Rogovcu, Bušetini, Okrugljači i Vukosavljevici će se posaditi 530 sadnica stabala u ukupnoj duljini od 11.000 metara


Načelnik Općine Špišić Bukovica, Hrvoje Miler, potpisan, s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potpisao je ugovor za projekt sadnje 530 stabala na području općine Špišić Bukovica.

Naime, Fond je Općini Špišić Bukovica u rujnu odobrio projekt prijavljen na provedbu mjera prilagodbe definiranih Programom ublažavanja, prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina. Cilj projekta je sadnja 530 stabala uz javne prometnice na javnim površinama na području općine u duljini od 11.000 metara, u naseljima – Špišić Bukovica, Rogovac, Bušetina, Okrugljača i Vukosavljevica. Vrijednost projekta je 148.884,64 eura, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 80 posto, odnosno 119.107,71 eura, a preostali iznos sufinancirat će se iz Proračuna Općine. Rok provedbe projekta je 30 mjeseci od dana potpisivanja ugovora. (www.icv.hr, Fotografija/Ilustracija: Ivan Bedeković)

Share Button