Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. studenoga 2023.

Počele su stizati prve prijave za 27. Viroexpo koji će se od 16. do 18. veljače 2024. godine održavati u Virovitici

Počele su stizati prve prijave za 27. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024., koji će se u Virovitici održavati od 16. do 18. veljače. Viroexpo je već godinama jedan od najuspješnijih i najposjećenijih sajmova ovakvog tipa u Hrvatskoj, a s obzirom na sve veći broj izlagača i posjetitelja, postao je jedan od najvažnijih sajmova u regiji, sajam koji zbog svoje pristupačnosti, odnosa prema posjetiteljima i izlagačima, nosi dodatak ”sajam s dušom”.

Sajam se kroz godine pozicionirao kao jedan od najvažnijih u Hrvatskoj zbog čega je sudjelovanje na njemu znak prestiža. Prošle je godine imao rekordnu posjećenost, gdje ga je u tri dana posjetilo više od 33 tisuće ljudi.

  • Sve ove godine nam se izlagači vraćaju i ne kažu nam uzalud da smo „sajam s dušom“. Naši izlagači vole nastupati na Viroexpo. Prema rezultatima ankete, njih 96 posto koji su se predstavljali na 26. izdanju, je naglasilo kako će nastupiti i na 27. Viroexpu. Ocjenu vrlo dobar i odličan dalo je njih 93 posto, a isti postotak bilježe i pozitivne impresije vezane za posjećenost 26. Viroexpa. Bitan je i gospodarski aspekt pa je tako 89 posto anketiranih zabilježilo poslovne razgovore s novim ili s već postojećim partnerima – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Organizacijskog odbora Viroexpa.

Sajam je punu afirmaciju doživio 2019. godine, kada je kroz Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem, sredstvima, Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice izgrađena multifunkcionalna hala, te Viroexpo od tada više nije „podstanar“.

  • Selili smo se nekoliko puta, a stalna lokacija nam je pomogla da sadržajno dodatno obogatimo naš sajam, a i za veljaču, uz već standardne sadržaje, pripremamo neke novitete i iznenađenja za naše posjetitelje – podcrtao je direktor Viroexpa i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ, Bojan Mijok.

Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su – Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Županija partner 27. Viroexpa bit će Osječko-baranjska županija.

Prijavnica (PDF) za 27. izdanje Viroexpa, može se preuzeti OVDJE ili OVDJE (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Share Button