Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. studenoga 2023.

Osnovan Savez pčelara Virovitičko-podravske županije koji okuplja 394 pčelara, predsjednik mu je Milanko Jeličić, predstavili su svoj plan rada županu Igoru Androviću

Virovitičko podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok održali su sastanak s vodstvom novoosnovanog Saveza udruga pčelara Virovitičko-podravske županije, predsjednikom Milankom Jeličić i tajnikom Mirkom Kostelcem. Ovaj savez okuplja 5 udruga s područja naše županije, a u njemu je ukupno 394 pčelara s 32.000 pčelinjih zajednica.

Plana rada Saveza pčelari su predstavili županu Androviću i njegovim suradnicima. Virovitičko-podravska županija već godinama provodi Program potpore za poljoprivredu kroz kojeg su zastupljeni pčelari i kroz kojeg mogu kupovati opremu, sudjelovati na sajmovima, kupovati pčelinje zajednice te graditi ili rekonstruirati objekte za potrebe proizvodnje ili prerade. Istodobno, Virovitičko-podravska županija je objavila Javni poziv za sufinanciranje nabavke nacionalnih staklenki gdje pčelari mogu ostvariti potporu za kupovinu nacionalne staklenke.

Na sastanku je razgovaralo o novim potporama za očuvanje pčelinjeg fonda pa će županija razmotriti sve prijedloge i u skladu s financijskim mogućnostima i donijeti nove mjere ali sve u suradnji s Pčelarskim savezom i pčelarskim udrugama. (www.vpz.hr, Fotografije: Jasna Abramović)

Share Button