Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. studenoga 2023.

Obrtnici Virovitičko-podravske županije predstavljaju važnu gospodarsku kariku na našem području, dan prijedlog da se iduće godine Sajam obrtnika na otvorenom održi i u Virovitici

Sadržajan i svrhovit bio je sastanak virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih suradnika s članovima Upravnog odbora Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije koje je predvodio predsjednik Stjepan Kenjerić.

Županijski obrtnici, zahvalili su se Virovitičko-podravskoj županiji na potporama koje dijeli obrtnicima, stipendijama za deficitarna obrtnička zanimanja, digitalizaciji županijskih natječaja ali i kontinuiranoj suradnji koja traje godinama i u kojoj je Županija uvijek bila pouzdan i siguran partner. Župan Andrović, navijestio je kako će iduće godina, potpora obrtnicima biti još izdašnija, jer obrtništvo na našem području bilježi kontinuirani rast uz novozapošljavanja i predstavlja važnu gospodarsku kariku Virovitičko-podravske županije.

Na sastanku je dan prijedlog da se u Virovitici, u proljeće iduće godine, održi Sajam obrtnika na otvorenom, gdje će mnogobrojni obrtnici s našeg područja, predstaviti svoje proizvode i usluge.

Dogovorena je značajnija suradnja obrtnika s razvojnom agencijom VIDRA, te Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, vezano za buduće natječaje i projekte, koji se tiču prekogranične suradnje, ali i projekata koji potiču zelenu i digitalnu tehnologiju u obrtima, kao i obnovljivih izvora energije.

Obrtnici su najavili svoje predstavljanje na 27. Viroexpu, u još brojnijem sastavu, na još većem izlagačkom prostoru. Najavljeno je natjecanje frizera srednjih škola iz Virovitice, Slatine, Garešnice i Đurđevca.

Uz župana Igora Androvića, sastanku je nazočio i njegovim zamjenik, Marijo Klement, županijski pročelnici – Bojan Mijok (gospodarstvo i poljoprivreda), Jasna Abramović (Služba za poslove župana i opće poslove), Neda Martić (ravnateljica Poduzetničkog inkubatora VPŽ), Željka Vuković (zamjenica ravnateljice VIDRA-e). (www.vpz.hr, Fotografije: Jasna Abramović)

Share Button