Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. studenoga 2023.

Denis Ostrošić podnio ostavku na dužnost slatinskog gradonačelnika, zamijenit će ga llija Nikolić

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, u srijedu je na konferenciji za medije podnio ostavku na dužnost gradonačelnika. Dužnost će do isteka mandata, obnašati dosadašnji zamjenik, Ilija Nikolić.

  • U ponedjeljak sam upoznao dogradonačelnika Iliju Nikolića s detaljima. Razlozi moje ostavke su prije svega zdravstvene, odnosno obiteljske prirode. Zaključio sam da u ovom trenutku više nisam u mogućnosti obavljati ovu dužnost. Žao mi je što je tako, međutim u razgovoru sa svojom obitelji sam zaključio da, nakon gubitka prve supruge, ja svojoj djeci trebam, te da više ne mogu obavljati svoj posao kao što sam to činio proteklih šest i pol godina. Zahvaljujem svim građanima Slatine na povjerenju u ova dva mandata, uz preporuku da ubuduće vode brigu o tome da kad izlaze na izbore, a molim ih da iziđu, kad biraju gradonačelnika da izaberu one ljude i onu stranku koje će ga podupirati u Gradskom vijeću. Ja u proteklih šest i pol godina nisam imao onakvu potporu kakvu bih kao gradonačelnik trebao imati – objasnio je razloge svoje ostavke Denis Ostrošić te dodao kako je na Nikoliću “da sebi posloži ljude na funkcijama u Gradskoj upravi”.

Ilija Nikolić će dužnost gradonačelnika obavljati godinu i pol dana.

  • Žao mi je zbog novonastale situacije, ali što je tu je. Prihvaćam ovaj ”vrući krumpir”. Zahvaljujem Denisu Ostrošiću na svemu što je napravio u ove dvije godine našeg mandata, kao i četiri godine ranije. Nastavit ću dalje s projektima koji su započeti i sve će dalje ići normalno, Grad će funkcionirati. Što se tiče suradnje s vijećnicima stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću, razgovarat ću sa svima i spreman sam na suradnju. Ako ne bude išlo moja stranka je spremna za izbore. Na prvom mjestu nam treba biti dobrobit Slatine, a ne stranački ili osobni interesi, za što ću se zalagati – rekao je “novi” slatinski gradonačelnik Ilija Nikolić te napomenuo da će svi započeti projekti biti nastavljeni. (www.icv.hr, Fotografija: Dragutin Fišli)
Share Button